Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Hunedoara: Risc major de avalanşă în masivele Parâng, Retezat şi Şureanu

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au avertizat, joi, asupra pericolului ridicat de producere a unor avalanşe în masivele Parâng, Retezat şi Şureanu, apreciind că stratul de ninsoare depus în ultima perioadă nu s-a consolidat suficient şi poate să o ia la vale, mai ales în zonele în care s-au format acumulări mari de zăpadă. „Există un risc major de avalanşă deoarece este multă zăpadă depozitată dintr-o dată, iar vremea a alternat în perioade calde şi reci. Pericolul producerii unor avalanşe este prezent în toată zona montană a judeţului Hunedoara, la peste 1.800 de metri altitudine, dar şi în locuri mai joase, cu acumulări mari de zăpadă, cum ar fi porţiunile abrupte din zonele Straja sau Pasul Vâlcan”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Turiştii sunt sfătuiţi să rămână în zonele schiabile din staţiunile montane, unde pot să practice sporturile de iarnă în condiţii de siguranţă, iar dacă intenţionează să abordeze schiul de tură, atunci să întrebe la refugiile Salvamont din Straja, Parâng sau Râuşor, unde vor primi informaţiile necesare.

Potrivit salvamontiştilor, toate pârtiile oferă condiţii excelente de schi, iar stratul de zăpadă măsoară circa un metru în staţiunea Parâng, peste 80 de centimetri în Straja şi o jumătate de metru în Râuşor, ninsori fiind semnalate joi în toate zonele montane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?