Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Vrâncenii, invitați la zilele comunelor Suraia și Vîrteșcoiu


Vrâncenii sunt invitați să participe la zilele comunelor Suraia și Vîrteșcoiu, care au loc azi și mâine. Astfel, autoritățile locale din Suraia organizează cea de-a patra ediție a Zilelor comunei. Manifestarea va avea loc pe stadionul din centrul localității, iar la eveniment sunt așteptați să participe toți locuitorii comunei, dar și cei ai localităților învecinate. Printre surprizele pregătite de organizatori se află un program artistic susținut de artiști de top dintre care amintim pe Fuego, Iulia Jianu, Nicu Paleru, Diana Rotaru, Anamaria Botezatu, Alexandru Recolciuc, Mădălina Manolache, Alin Sucebeanu, Nicoleta Buga, Lore, Elena Macovei, Iustina Păun, Rareș Mihai Florescu, Iustin Vișan. Pe scenă vor mai urca ansamblurile folclorice Rapsodia Vultureană și Cununița Satului. Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, a declarat că organizarea acestor manifestări are rolul de a-i readuce acasă  pe toți locuitorii comunei. „Ziua comunei Suraia este un eveniment care are la bază dorința noastră de a-i aduna în același loc pe toți locuitorii comunei, pe cei plecați pe alte meleaguri dar care nu au uitat de locurile natale dar și locuitori ai altor localități care doresc să petreacă cu noi două zile frumoase”, a precizat primarul Vasile Grosu. Cu această ocazie, edilul șef va face și o scurtă prezentare a proiectelor realizate în ultimul an.
    Autoritățile locale din Suraia au în derulare două proiecte de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba de proiectele privind „Modernizare străzi în zona centru Suraia”, care are o valoare de 7.718.784 lei, dar și de proiectul privind „Reabilitare, modernizare Grădinița nr 2 în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare”, proiect în valoare de 704.593 lei. Primarul Vasile Grosu a arătat că „sunt investiții importante pentru comunitate care au devenit realitate cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan „.
    Și Primăria și Consiliul Local Vârteșcoiu invită locuitorii comunei dar și pe ceilalți vrânceni să participe la cea de-a V-a ediție a Zilelor Comunei. Manifestările din acest an au debutat vineri, la ora 16.00 cu un moment festiv care a marcat deschiderea oficială a sărbătorii dedicate Zilelor comunei Vîrteșcoiu. De asemenea, Primăria Vîrteșcoiu a premiat cuplurile de aur din localitate, care au împlinit în acest an 50 de ani de căsnicie. Tot ieri au fost premiați sportivii de performanță din localitate, dar și elevii cu rezultate bune la învățătură. Elevii de la clasele V – VIII, care au încheiat anul școlar cu medii între 9.00 și 10.00, au fost recompensați cu diplome, dar și cu premii în bani. ” În prima zi am ales să premiem cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie în semn de respect pentru exemplul pe care ni-l dau. Tot acum, am recompensat elevii care au obținut rezultate deosebite la învățătură în anul 2016 – 2017 pentru a le recunoaște meritele și pentru a-i încuraja să continue pe acest drum. În fiecare seară vom avea spectacole în care vor urca pe scenă artiști cunoscuți, care vor asigura distracția și voia bună. Așa cum am promis, în acest an ne-am propus să facem o ediție deosebită a sărbătorii comunei, pe durata a trei zile, vineri, sâmbătă și duminică. Îi invit pe locuitorii comunei să vină în număr cât mai mare pentru a participa la acest eveniment dedicat lor, în care ne-am propus să îi facem să se simtă bine și să se distreze. Vă așteptăm cu drag și în zilele următoare”, a transmis primarul Viorel Mîrza. La „Zilele comunei Vîrteșcoiu” au fost invitați să participe și reprezentanții autorităților din comuna Èšipala, raionul Ialoveni, Republica Moldova, cu care comuna s-a înfrățit anul trecut. Cu aceasta ocazie au venit la Vîrteșcoiu și artiștii din Ansamblul Oleandra, care au susținut un spectacol în prima zi.
    Manifestările vor continua sâmbătă cu un program artistic, susținut de artiștii Iustina Păun, Anamaria Botezatu, Ansamblul Spicul și Tudorița Voineag, Laura, Anamaria Lăcătuș, Giada Giardinelli, Carmen Pasăre, Lorena Muntenaș. Duminică, invitat de onoare va fi îndrăgitul artist Fuego, care va cînta și îi va încânta pe cei prezenți la manifestări. Petrecerea se va încheia cu un frumos foc de artificii.      Primarul Viorel Mîrza va face și o scurtă prezentare a proiectelor de investiție pe care le are în derulare. Astfel, Primăria Vîrteșcoiu a demarat lucrările de reabilitare și extindere a căminului cultural din satul Faraoanele. Valoarea investiției este de un milion de lei, plus TVA și se derulează prin Compania Națională de Investiții. Un alt proiect de investiții aflat în derulare este cel privind construirea unei grădinițe tot în satul Faraoanele, lucrarea fiind estimată la 764 de mii lei. Tot în Vîrterșcoiu se află în derulare lucrările de asfaltare a străzilor în cadrul proiectului „Modernizare străzi în interiorul comunei”. Lucrările constau în asfaltare, realizarea de rigole betonate, rigole carosabile și montarea semnelor pentru siguranță rutieră. De asemenea, vor mai fi construite două terenuri de sport. Primarul Viorel Mîrza a anunțat că mai are două proiecte de investiții ce vor fi demarate în perioada următoare, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba de proiectele: Modernizare drumuri de interes local-străzi în comunea Vîrteșcoiu – 4,118,647 lei;  Modernizare străzi în interiorul comunei Vîrteșcoiu, satele Beciu, Rîmniceanca și Faraoanele -1,996,060.99 lei.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?