Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Guvernul României a alocat încă 3,8 milioane lei pentru funcționarea DGASPC Vrancea

Guvernul României a alocat, marți, județului Vrancea, suma de 3.818.000 pentru susținerea sistemului de protecție a copilului, precum și a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap. Mai exact, întreaga sumă va merge la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protrecția Copilului (DGASPC) Vrancea.
Suma provine din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția guvernului, pentru echilibrarea bugetelor locale. De reținut că suma mai sus menționată a fost alocată județului Vrancea chiar în ziua în care plenul Consiliului Județean a aprobat un proiect de hotărâre ce vizează rectificarea bugetului propriu și al instituțiilor din subordine, proiect prin care DGASPC Vrancea a primit aproximativ 4,3 milioane lei. În aceeași ședință, consilierii liberali au căutat, practic, motive pentru a nu vota rectificarea bugetară invocând faptul că suma alocată de Ministerul Muncii ar fi mai mică decât suma ce a fost retrasă DGASPC înainte de rectificarea bugetului de stat pe anul 2018. În realitate este vorba de o încercare a liberalilor de manipulare a opiniei publice deoarece DGASPC Vrancea primește peste 8,1 milioane de lei, iar suma retrasă de Ministerul Muncii și Justiției Sociale pentru echilibrarea temporară a bugetului național a fost de 5,2 milioane lei. Practic, județul Vrancea a primit suplimentar pentru protecția copilului și a persoanerlor cu handicap suma de aproximativ 3 milioane de lei.
Vă reamintim că la ședința Consiliului Județean de la sfârșitul lunii noiembrie a.c., președintele Marian Oprișan a intervenit pentru ca sumele retrase să revină în bugetul județului la rectificarea bugetară și chiar a susținut că aceste sume vor fi mai mari dacă situația o va impune. ,,Ceea ce pot să vă asigur este că acești bani se vor întoarce la rectificarea bugetară în bugetul DGASPC Vrancea. Practic DGASPC Vrancea va primi suma de care are nevoie pentru funcționare”, a dat asigurări încă din luna noiembrie președintele Marian Oprișan.
Și directorul DGASPC Vrancea, Daniela Nicolaș, a declarat atunci că în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, Ministerul Muncii va realoca județului Vrancea întreaga sumă retrasă. ,,Am fost contactată de domnul președinte Marian Oprișan care m-a întrebat ce părere am despre această situație. I-am explicat că această sumă este destinată plății persoanelor cu dizabilități aferente lunii decembrie. Domnia sa a luat legătura deîndată cu ministrul Muncii și deja se discută în minister ca aceste sume să revină în bugetul județului la rectificarea bugetară”, a explicat atunci Daniela Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?