Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Scandal între mai multe persoane la Jariștea; la parchet a fost depusă plângere pentru tentativă la omor și distrugere

Membrii unei familii din comuna Jariștea susțin că au fost victimele unor acte de violență, care s-ar fi petrecut pe o stradă din localitate. Potrivit lui N. S. și I. P., cumnați, un grup de șapte bărbați din aceeași localitate le-ar fi atacat mama, respectiv soacra, și soția, respectiv cumnata, la sfârșitul lunii noiembrie, într-o seară de duminică, în jurul orei 21:30, pe o stradă din localitate, în timp ce se întorceau de la un magazin. Agresorii ar fi consumat băuturi alcoolice, iar când le-au observat pe cele două femei venind de la magazin le-ar fi înconjurat și le-ar fi amenințat cu violența.

„În seara de duminică, 25 noiembrie, eram în pat. În timpul zilei fusesem la soacră, la Odobești, seara am plecat acasă, eram obosit și consumasem băuturi alcoolice. În jurul orei 21:30 am fost sunat insistent de către soacră-mea să fug, pe răspunderea ei, băut fiind, că niște golani, șapte la număr, s-au legat atât de ea, cât și de soție. Era panicată, sunase la poliție. Am ajuns la locul incidentului și le-am văzut pe nevastă și pe mama încercuite de acești golani. Am identificat patru dintre ei. Nu am avut niciodată nici o tangență cu dânșii. Sunt din Jariștea, sunt bătăuși locali, recuperatori, își permit să spargă capete, să facă scandaluri, dar nu li se întâmplă nimic. Mama și cu nevasta erau împinse de aceștia, nu știu ce aveau cu ele, probabil erau beți. Din ce am înțeles, acolo erau și doi polițiști, care se aflau în timpul liber. Când am ajuns acolo, am vrut să mă dau jos din mașină, să le bag pe ele în mașină și să plecăm. Nu am apucat, că a venit și poliția. Poliția fusese chemată de soacră-mea, prin 112. Când am ajuns, soția mea, care este diabetică și insulino-dependentă, era în stare de șoc. Le-am spus polițiștilor că are criză diabetică, are glicemia ridicată și trebuie să-și facă insulină. În momentul ăla ei i-au pus cătușele, că era recalcitrantă. Pe agresori nu i-a întrebat nimeni nimic. Au luat-o în schimb pe soție și au dus-o la secția de poliție. Unul dintre agresori mi-a dat un cap în gură de față cu poliția, am fugit în spatele unei agente de poliție, ca să mă feresc. Respectivii agresori aveau parii lângă mașina de poliție. Mama l-a sunat disperată pe cumnatul meu să vină să ne ajute, că ne omoară. Când am ajuns la postul de poliție, pentru că m-am dus după soție, m-au încătușat și pe mine. Am depus plângere penală la Parchet, pentru tentativă de omor. Doi m-au ținut, unul mă lovea, iar un altul mă lovea în cap cu o țeavă. Pentru că am condus după ce consumasem alcool, polițiștii mi-au luat permisul”, ne-a declarat N. S..

Cei doi cumnați susțin că agresorii ar fi protejați de anumiți afaceriști din comună, care le-ar cere frecvent să bage spaima în cei care nu le sunt pe plac. „M-am trezit, am luat o geacă pe mine și am plecat. Noroc că nu l-am luat cu mine și pe băiețelul de cinci ani, care mă însoțește peste tot. Când am ajuns pe strada respectivă, ei (agresorii-n.r.) erau în drum și mă așteptau. Văzându-mă că vin, s-au repezit în curte, au luat parii și au ieșit la mine. Nu am avut timp de reacție și nici să cobor din mașină. Au tăbărât pe mine și mi-au spart geamurile la mașină cu parul. Trei spărgeau în dreapta, doi sau trei mă așteptau în stânga, ca să ies. Când am văzut că sunt înconjurat, am fugit. Atunci au sărit pe cumnatul meu, au lovit și mașina lui, l-au tras afară și l-au lovit cu o rangă în cap. Îi cunosc numai din vedere, eu sunt mutat de 2-3 ani acolo. Nu știu ce au cu noi, probabil din invidie. Pe cumnatul meu l-au amenințat și anul trecut și i-au cerut să plece de unde a venit. După incidentul de duminică am primit mesaje de amenințare de la ei”, ne-a declarat I. P..

 

Dosar penal deschis de polițiști

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani ne-au confirmat faptul că a fost depusă o plângere, prin avocat, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor și distrugere, urmând să se efectueze verificări pentru încadrarea juridică a faptei.

Potrivit reprezentanților Biroului de Presă al IPJ Vrancea, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise și distrugere. „Duminică, 25 noiembrie a.c.,  în jurul orei 22.20, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au fost solicitați prin apel 112 să intervină pentru aplanarea unui scandal într-un loc public, pe raza comunei Jariștea. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. O tânără, în vârsta de 19 ani, a fost condusă la o unitate medicală de specialitate, întrucât se manifesta agresiv, adresând totodată injurii unui grup de persoane. În cadrul cercetărilor au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise și distrugere”, ne-a declarat agent șef adjunct de poliție Paula Enache, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?