Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii din Pufești, în vizită la Fabrica de elicoptere Ghimbav și la campionul Leonard Doroftei

Moș Nicolae a venit pentru elevii din Pufești cu o excursie la Fabrica de elicoptere de la Ghimbav și cu o întâlnire cu Leonard Doroftei, campion mondial la box. De fapt, această ultimă excursie face parte dintr-un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, denumit ReUnim – RoUnim, fiind realizat de corpul didactic al Școlii din Pufești pentru copiii din comunitate. Toate provinciile istorice au fost „unite“ prin excursii la care au participat copiii pufeșteni. Au fost vizitate în Muntenia: Fabrica Ford și Salonul Auto Internațional de la București, s-a participat la inaugurarea Bazinului de înot didactic și s-a vizualizat o piesă de teatru la Focșani, în Moldova, iar acum, la sfârșit de an, proiectul a fost încheiat cu succes prin trecerea Carpaților spre Transilvania.

Cadrele didactice afirmă că nu au fost simple excursii, substratul acestora fiind orientarea profesională a elevilor, căci s-au oferit modele de oameni care au reușit, au fost vizitate obiective economice, sportive și culturale ce pot fi considerate o mândrie. Au fost implicați în proiectul ReUnim – RoUnim aproape toți copiii ce merg la școală.

În cadrul excursiei desfășurate în preajma sărbătorii de Sfântul Nicolae, la IAR Ghimbav, copiii au aflat informații prețioase despre elicoptere, au văzut cum se repară acestea, ba chiar au și putut urca într-un elicopter utilitar. Poate unii dintre elevi vor deveni mecanici de aviație sau piloți, mai ales că inginerul care i-a ghidat le-a spus că unitatea are nevoie de oameni, de oameni care să muncească, nu doar de ingineri!

Excursia a continuat la Câmpina, unde au putut afla amănunte din viața unuia dintre marii pictori ai României, Nicolae Grigorescu. Și fiindcă avem nevoie și de modele ale prezentului, la Ploiești, copiii au fost întâmpinați de Leonard Doroftei, care a primit în dar un set de mănuși de box. Campionul mondial le-a spus elevilor că boxul nu trebuie să incite la violență și trebuie să rămână un sport, chiar dacă e unul dur. Atitudinea campionului român, sfaturile sale, căldura cu care i-a primit pe copii au făcut ca el să devină un model pentru elevii din Pufești. Este știut faptul că Doroftei este, pentru copiii din această localitate vrânceană, prietenul lor de mai mult timp.

„Trebuie să fim conștienți că educația nu se face numai stând în bancă. Avem nevoie și de astfel de activități, însă nu neglijăm educația formală”, a transmis directorul Școlii din Pufești, profesor doctor Nicolae Damian.

Activitățile vor continua la Pufești. Va fi organizată a VI-a ediție a competiției de șah, apoi toți copiii vor primi dulciuri, iar unele familii sau bătrâni, prin implicarea unei organizații vrâncene, vor avea sărbători mai frumoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?