Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Poveștile oamenilor în uniformă. Plutonier adjutant Lucian Maxim, „Salvatorul de onoare al anului 2022 la ISU Vrancea‟

Profesionalismul, curajul și devotamentul față de profesie sunt doar câteva dintre calitățile „Salvatorului de onoare al anului 2022 la ISU Vrancea‟, în persoana plutonierului adjutant Lucian Maxim. Astăzi îi vom afla povestea vrânceanului care, de curând, a primit două distincții, cea amintită mai sus, și distincția „Pompierul lunii August 2022‟ din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny‟ al județului Vrancea. Plt. adj. Lucian Maxim s-a născut în Focșani, însă mare parte din copilărie și-a petrecut-o la bunicii din satul Coroteni. 

Absolvent al Colegiului Național „Unirea‟ Focșani, profil Matematică-Fizică, vrânceanul s-a înscris la Politehnică, în București, însă după doi ani de facultate și-a dat seama că nu este un domeniu în care se regăsește din punct de vedere profesional, așa că s-a înscris la Facultatea de Marketing din același oraș, pe care a absolvit-o în 2007.  În acel an, aflând că ISU Vrancea scoate la concurs posturi, plt. adj. Lucian Maxim și-a depus dosarul și, în urma concursului, a fost angajat pe funcția de servant la data de 1 noiembrie 2007. 

„M-am acomodat din prima‟

Chiar dacă nu veneam dintr-un sistem militar, și n-am făcut o școală militară, aveam înclinare spre acest domeniu. M-am acomodat din prima‟, spune plt. adj. Lucian Maxim. Ce presupune munca unui pompier?  În primul rând dorința de a ajuta. Pompierii nu intervin doar la stingerea incendiilor, ci și la inundații, accidente sau alte situații care pun în pericol viața. Plt. adj. Lucian Maxim este paramedic și spune că mare parte din activitate și-a desfășurat-o pe autospeciala de Descarcerare. „Primul accident grav la care am intervenit a fost exact în primul an în care m-am angajat. Undeva spre Panciu, un autoturism s-a lovit de un copac rezultând, din păcate, decesul celor trei ocupanți ai autoturismului. Când am ajuns la locul accidentului, două persoane erau pe câmp și o altă persoană era încarcerată. Am rămas puțin șocat pentru că părintele uneia dintre victime plângea foarte tare și-o certa la propriu. Toți cei trei ocupanți erau adulți‟, își amintește plt. adj. Lucian Maxim.

„Pompierul lunii august 2022‟

Fiecare intervenție în parte înseamnă, de fapt, o nouă lecție de viață. Pompierul recunoaște că cele mai dificile misiuni, din punct de vedere emoțional, sunt cele în care sunt implicați și copii. Însă, indiferent de situație, rolul pompierilor este de a salva, rămânând profesioniști. De curând, plt. adj. Lucian Maxim a fost numit „Pompierul lunii august 2022‟  în urma intervenției „din 25.08.2022, și anume un accident rutier care a avut loc pe drumul dintre Focșani și Mândrești. Au fost două mașini implicate. Într-un autovehicul erau trei persoane încarcerate, mașina fiind răsturnată pe partea șoferului. A fost o zi foarte liniștită, avusesem niște vizitatori din Ucraina aici, la unitate. A fost o zi foarte frumoasă până în clipa producerii accidentului respectiv. Trei victime au fost transportate la spital, și, din câte am înțeles, doar una singură a supraviețuit. A fost o intervenție dificilă‟.

Plt. adj. Lucian Maxim spune că în spatele celor două distincții primite, „Salvatorul de onoare al anului 2022 la ISU Vrancea‟, respectiv „Pompierul lunii August 2022‟, se află munca de echipă. Din acest motiv le este recunoscător atât colegilor, cât și membrilor conducerii alături de care reușește să ducă la îndeplinire fiecare misiune la care intervine. „Mulțumesc conducerii ISU Vrancea pentru oportunitatea de a fi aici. Iar colegilor le transmit că cele două premii le-am primit datorită lor, pentru că fără echipă nu poți interveni‟, a mai spus plt. adj. Lucian Maxim.

Îl felicităm pe plt. adj. Lucian Maxim pentru distincțiile primite și-i dorim succes în carieră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?