Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Arad: Peste 20 de cetăţeni străini ascunşi într-un automarfar, depistaţi la vama cu Ungaria

Un număr de 23 cetăţeni irakieni şi un sirian, care încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean turc, au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră la vama cu Ungaria.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad transmis AGERPRES, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, Ungaria, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, în vederea efectuării formalităţilor de frontieră, un cetăţean turc, în vârstă de 50 de ani, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta utilaje industriale pentru o societate comercială din Belgia. „În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră arădeni, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul remorcii autovehiculului au fost descoperite, ascunse printre utilajele industriale, douăzeci şi patru de persoane, dintre care zece bărbaţi, nouă femei şi cinci minori”, a informat, în comunicat, purtătorul de cuvânt al STPF Arad, Filip Ionuţ Matei.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din 23 de cetăţeni din Irak şi unul din Siria, toţi solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pe numele şoferului automărfarului, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei 24 de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?