Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 2 Mărășești au învățat despre eroi și Unire

Anul 2018 poartă cu sine, peste veacuri, o dublă semnificație: cea a centenarului încheierii Primului Război Mondial, dar, mai cu seamă, una specială pentru România, centenarul Marii Uniri. Această pagină memorabilă din istoria țării noastre a fost scrisă prin sacrificiul de sânge al tuturor eroilor căzuți pentru reîntregirea neamului românesc.

1 Decembrie 1918 – 1 Decembrie 2018

Având în vedere ecoul istoric al acestui eveniment, Școala Gimnazială Nr. 2 Mărășești consideră esențială comemorarea eroilor căzuți pe câmpurile de bătălie pentru înfăptuirea Marii Uniri din anul 1918, precum și marcarea momentului aniversar, 100 de ani de la realizarea României Mari, prin acțiuni și manifestări culturale, artistice și educative. Astfel, se creează prilejul de interacțiune și consolidare a comunității, de conectare a generației de tineri la emoția iubirii de patrie, piatră de hotar pentru împlinirea idealului național.

Pe întreg parcursul lunii noiembrie, Școala Gimnazială Nr. 2 Mărășești a desfășurat, sub coordonarea doamnei profesoare consilier educativ Paraschiv Floarea, activități culturale și educative la care au participat copiii de diferite vârste din cadrul instituției de învățământ, fiind implicați și în proiectul educațional al Muzeului Vrancei: ,,Primul Război Mondial văzut prin ochi de copil”.

Elevii claselor primare, împreună cu doamnele învățătoare Antochi Claudia, Gabriela Butu-Melu, Popa Ionica și Munteanu Adina și domnul învățător Cristinel Zlota, au celebrat Centenarul printr-o serbare aniversară, desfășurată la Muzeul Armelor din cadrul Mausoleului Mărășești. Totodată, cei mici au avut ocazia de a experimenta ,,O zi din luptele de la Mărășești”, fiind fascinați de trasul cu arma. Elevii clasei a III-a A sub coordonarea d-nei Vlaicu Dorina au oferit un frumos spectacol despre Marea Unire colegilor din clasa I B.

Catedra de Limbă și comunicare din cadrul Școlii Nr.2, prin coordonarea doamnei profesoare dr. Anca Opaiț, a contribuit la cinstirea eroilor și marcarea marelui eveniment, îmbogățind orizontul cultural și spiritual al elevilor de gimnaziu, prin susținerea unui moment artistic extraordinar, un concurs de eseuri și o expoziție de grafică pe tema Centenarului Marii Uniri de la 1918, conturând emoție și bucurie în sufletele celor prezenți.

La nivelul Comisiei metodice ,,Om și societate” activitățile reunite sub tema ,,Centenar – românism și unitate” au fost diverse: prezentări ppt, concurs de cultură generală, expoziții tematice etc. au avut ca scop insuflarea dragostei pentru strămoşii noştri, pentru trecutul istoric al poporului nostru, pentru realizările istorice şi culturale, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale şi până azi.

Linia de manifestări patriotice a culminat cu o acțiune de suflet sub directa coordonare a doamnei bibliotecare Gheorghe Daniela, aceasta constând în intonarea, de către toți elevii instituției de învățământ, a imnului național, pe platoul din fața Școlii Gimnaziale Nr. 2 Mărășești, precum și a unui cântec de luptă ce marchează momentul Unirii de la Alba Iulia. De asemenea, directorul școlii, doamna profesoară Novetschi Mirela, a susținut o alocuțiune, subliniind importanța marelui eveniment.

În egală măsură, Școala Siretu, arondată Școlii Gimnaziale Nr. 2 Mărășești, prin coordonarea doamnei învățătoare Marcela Panait, a desfășurat un parteneriat inițiat de Școala Generală ,,Dr. Gh. Pavel” din Râmnicu Sărat, sub titlul ,,Sunt român, român voinic!”, ce a presupus interferențe cultural-educative între elevii celor două școli, marcând Centenarul.

Implicarea cadrelor didactice și a copiilor a fost una exemplară în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2 Mărășești, urmărindu-se cinstirea marelui eveniment și conștientizarea idealului național, punerea în evidență a tuturor evenimentelor cu caracter istoric ce pregătesc cei 100 de ani de la Marea Unire a provinciilor românești. S-a dorit ca elevii să descopere valorile morale ale poporului român: dragostea de țară, eroismul, vitejia, bunătatea, precum și conștientizarea importanței jertfei umane și materiale a românilor pentru înfăptuirea visului de veacuri, UNIREA.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

 

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?