Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO! Cotești. Autoritățile au inaugurat Școala Gimnazială „Nicolae Rădulescu“ din satul Budești

Autoritățile din comuna Cotești au inaugurat astăzi Școala Gimnazială „Nicolae Rădulescu“ din satul Budești. Inaugurarea a coincis cu începerea noului an școlar, iar la eveniment au participat elevi, părinți, consilieri locali, consilieri județeni, primarul Dorel Bolovan și deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin.

Școala a fost construită de la zero, a costat 1,2 milioane de euro iar finanțarea a fost asigurată prin PNDL II. Unitatea de învățământ dispune de 5 săli de clasă moderne, complet dotate și utilate cu mobilier de ultimă generație, cu table interactive, două laboratoare complet utilate-unul de de informatică și unul de fizică-chimie, dar și un spațiu unde va funcționa o bibliotecă. De asemenea, școala dispune de un sistem modern de securitate la incendiu și are un sistem modern de încălzire pe gaze naturale.

Manifestările au debutat cu intonarea imnului național și au continuat cu un tedeum și o slujbă de sfințire. Emoțiile acumulate de copii au dat naștere și la un mic incident, care din fericire s-a încheiat cu bine. Unui copil i s-a făcut rău, iar cel care a intervenit și a scos copilul din mulțime a fost deputatul Laurențiu Marin.

Primarul Dorel Bolovan a declarat că este bucuros că a reușit să ofere copiilor din satul Budești o școală modernă și complet utilată pentru desfășurarea cursurilor.

Mă bucur să văd din nou copiii la școală și mă bucur că am reușit să vă punem la dispoziție o unitate de învățământ nouă, modernă, complet utilată și dotată la standarde europene. De asemenea, vreau să vă anunț că în continuare ne vom ocupa de realizarea tuturor obiectivelor demarate și care fac parte din infrastructura școlară. Este vorba despre construirea unei săli de sport, un teren de minifotbal și o grădiniță cu program prelungit. Sunt convins ca vom rezolva împreună toate proiectele și investițiile care vor moderniza pe deplin comuna noastră“, a precizat primarul Dorel Bolovan.

La rândul său, deputatul Laurențiu Marin a ținut să le transmită elevilor un mesaj la început de an școlar:

„Bună ziua! Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră, stimate cadre didactice, dragi părinți și elevi!

Cred că pentru fiecare dintre noi, prima zi de școală aduce cu sine emoții și amintiri ce ne duc cu gândul la bucuriile simple, la momentele când cele mai mari griji erau întrebările la teste și notele pe care ni le acordau profesorii. Ca adulți, avem responsabilități față de copiii noștri, iar noi, oamenii politici, trebuie să ni le asumăm întru totul. Nu suntem aici pentru a promite, ci pentru a face. Faptele, nu vorbele, contează! Acest an școlar nu doar că începe mai devreme, dar vine cu schimbări importante: module în loc de semestre, o nouă dispunere a vacanțelor, eliminarea mediei din gimnaziu la admiterea în liceu, legi ale educației care urmează să fie supuse votului parlamentarilor după ce au trecut prin dezbateri publice. Îmi doresc ca aceste schimbări să fie benefice tuturor: cadrelor didactice, elevilor, părinților și, într-un final, societății românești în ansamblul ei, pentru că suntem, cu toții, rezultatul educației pe care o primim și pe care ne-o însușim din școală și din familie.

Știu că sunteți nerăbdători să vă reîntâlniți, să povestiți despre aventurile din vacanță, așa că închei spunându-vă că ușa cabinetului meu parlamentar este mereu deschisă. Vă mulțumesc și vă doresc un an școlar plin de reușite! Succes!“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?