Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Ziua Națională, sărbătorită de elevi ai Școlii ”Duiliu Zamfirescu” Focșani

Elevii claselor pregătitoare, I, a II-a și a III-a, de la Școala Gimnazială ,,Duiliu Zamfirescu Focșani”, îndrumați de prof. înv. primar: Ilie Săndica, Zamfir Nicoleta, Merloiu Monica, Agherghinei Alina, Chiriac Florentina, Ilie Anca, Gîsculescu Violeta, au marcat Centenarul Marii Uniri, cu scopul de a dezvolta sentimentul patriotic elevilor, de a înțelege faptul că Marea Unire din 1918 a fost și este unul dintre momentele cele mai importante pentru poporul nostru, să-și îmbogățească cunoștințele istorice etc.

Ziua Națională a României, aniversată în data de 1 Decembrie, este un moment de readucere în memoria colectivă, a luptei de veacuri a românilor pentru unitatea și integritatea națională. Poporul român a valorificat conjunctura internaţională creată în urma Primului Război Mondial şi a ştiut să se afirme în contextul mişcării de eliberare a popoarelor şi al victoriei principiului naţionalităţilor în Europa. 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, dar și a noastră, a tuturor românilor. Ființa noastră este încărcată de sacrificiul depus de strămoșii noștri pentru a-și apăra țara. Noi suntem datori țării în care ne-am născut și este timpul să învățăm să o prețuim la adevărata ei valoare.

Pentru marea sărbătoare, elevii au realizat postere, afișe, au confecționat insigne aniversare și stegulețe, au intonat cântece și colinde, au recitat poezii, dedicate acestui eveniment și s-au unit cântând și dansând împreună, toți participanții la Proiectul educațional ,,1 Decembrie, Ziua Națională a României – Ziua tuturor românilor”. Implicarea activă a elevilor în procesul de inițiere și derulare a proiectului și manifestarea sentimentului de dragoste de țară și a simțămintelor patriotice de către participanții direcți și indirecți sunt rezultatele pe care ni le dorim prin organizarea acestei acțiuni.

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?