Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Grădină italiană, iluminat în pardoseală, fântână arteziană – proiecte pentru modernizarea a trei piațete din Focșani

Consilierii locali vor discuta, la ședința ordinară din această săptămână, proiectele de investiții pentru piațetele de la Teatru, Milcov și de lângă Cinema Balada. Sunt proiecte de investiții ambițioase pentru municipalitate, care vrea să modifice modul în care arată cele trei piațete. Cea mai mare valoare a lucrărilor este la proiectul „Reabilitare și modernizarea Piațete Teatru și Piațete Milcov”, cu 4,8 milioane lei, valoarea finală urmând să fie stabilită în urma licitației publice care trebuie organizată pentru desemnarea constructorului. Printre modificările propuse se numără reamplasarea statuii Maior Gh. Pastia pe un soclu nou, spre latura din dreapta a Teatrului. Astfel, piațeta din dreptul intrării în clădirea Teatrului va fi pusă în valoare prin realizare, la nivelul pardoselii, a simbolurilor dramaturgiei, cele două măști din care una râde și cealaltă plânge. De asemenea, intrarea în clădirea Teatrului este marcată la nivelul pardoselii prin două șiruri de corpuri de iluminat încastrate în pardoseală”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Modificări importante sunt și la piațeta de lângă Supermarket Milcov. Pe axul pieței vor fi construite 3 spații verzi cu forma rectangulară neregulată având juxtapus stânga-dreapta câte o jardinieră de beton ce cuprind copaci și gard viu și două spații verzi circulare prevăzute cu cișmele de apă stradale și ansambluri de bănci și felinare. Pornind de la grădina formală italiană se propune preluarea conceptelor acestui tip de amenajare peisagistică atribuind piațetei Milcov destinația de punct focal a zonei comerciale a municipiului Focșani. Grădina formală tradiționată conține elemente geometrice aranjate simetric, astfel că straturile de plante se vor realiza în spații dreptunghiulare sau rotunde. Se propune astfel realizarea unei piațete reprezentative într-un context urban comercial ce marchează asul de simetrie al compoziției, în zona de mijloc a spațiului amenajat. Acest spațiu reprezentativ va fi realizat prin utilizarea următoarelor elemente: alei simetrice pavate cu piatră naturală, aranjamente realizate din spații verzi, gard viu, jardiniere din piatră, lampadare stradale, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

De asemenea, a fost refăcut proiectul de refacere a piațetei de lângă Cinema Balada, cu lucrări suplimentare. Nouă proiect propune o reamenajare ambientală urbană prin realizarea unei esplanade ample pietonale care grupează fântâna decorativă existentă și lucrarea decorativă existentă reprezentând Hora Unirii. Vor fi amenajate spații verzi, zone de odihnă cu construcții din lemn, va fi refăcută fântana, inclusiv instalațiile aferente. Costurile sunt pe măsură, 3,6 milioane lei din care peste 459 mii lei sunt cheltuielile neprevăzute.

1 COMENTARIU

  1. Oare nu ar fi fost mai corect sa terminati ce ati inceput??? Cu promisiunile de la începutul anului 2018, cu acele străzi de terminat de reabilitat? Pe Magheru a început la sfârșitul luni aprilie, iar în prima săptămână terminase de scos bordurile, tăiat copacii pt a face parcări. Chiar ma gândeam, în ritmul cum au început vor termina mult mai devreme decat este in proiect. Țeapă, uite asa trebuie sa suportăm mocirla care se face de fiecare dată când plouă. Rușine rușine rușine! Nu mai trimiteți ca nimeni nu va mai crede. Cand va mai apucați de proiecte mărețe de genul acesta, stricați cat puteți face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?