Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Poliţia Română va avea la dispoziţie timp de şase luni un Jaguar de 510 CP


   Secția de Poliție Autostrăzi are la dispoziție, începând din luna august, un automobil Jaguar XFR, cu motor de 510 CP, care va asigura monitorizarea traficului rutier și sporirea siguranței în trafic. Autovehiculul este oferit cu titlu gratuit Poliției Române pentru o perioadă de șase luni, de către compania Premium Auto – importatorul oficial Jaguar și Land Rover, cu posibilitatea de prelungire a acestui parteneriat.
   Mașina este cea mai puternică din flota de autovehicule a Poliției, ajunge la 100 km/h în 4,9 secunde și consumul în regim de autostradă este de numai 8,7 litri/100 km, a precizat joi, într-o conferință de presă, directorul general al companiei Premium Auto, Mihai Ivănescu.
Potrivit comisarului șef Emilian Buican, de la Poliția Autostrăzi, automobilul Jaguar XFR va fi folosit pe autostrada București-Constanța pentru descurajarea celor care rulează cu viteză excesivă, dar și pentru deplasarea operativă la evenimentele sesizate prin apelul de urgență 112.
   Mașina va fi condusă de polițiști instruiți de pilotul de raliuri Vali Porcișteanu, campion național.
Deși România are numai 400 de km de autostradă, numărul de evenimente rutiere soldate cu victime este destul de mare comparativ cu alte state europene. Totuși, de la înființarea Poliției Autostrăzi, numărul de accidente soldate cu pierderi de vieți omenești s-a redus cu 50%, a precizat Buican.
Anul trecut, Poliția Română a primit un automobil Lotus. Mașina a fost utilizată pentru depistarea în trafic a celor care rulează cu viteză excesivă, iar la una dintre intervenții a fost oprit un automobilist care se deplasa cu viteza de 249 km/h, cu o mașină sport.
   Jaguarul XFR primit de Poliția Română este de culoare neagră, are însemnele Poliției, este o berlină cu patru uși și are un preț de listă (fără TVA) de 83.215 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?