Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Sindicatul Poliţiştilor cere demisia şefului IGPR


Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) cere demisia șefului IGPR, chestor de poliție Liviu Popa, pentru declarațiile publice iresponsabile făcute vineri după-amiază. ,,Reamintim că șeful IGPR a afirmat că avem suficienți polițiști bețivi și nenorociți. Dincolo de exprimarea suburbană, ne surprinde sursa de informare folosită de Liviu Popa, pentru că el a invocat doar prezentările din mass-media”, a declarat liderul sindical al SNPPC, Marius Gruia, într-un comunicat de presă.
SNPPC informează că șeful IGPR a manifestat un „comportament necorespunzător în serviciu […] și societate, fapt care a adus atingere onoarei și probității profesionale a polițistului și prestigiului instituției”, atitudine sancționată de Legea nr.360/2002, se menționează în comunicat.
Totodată, SNPPC amintește că imaginea publică a unei organizații este un bun de patrimoniu, care creează obligații pentru toți salariații, indiferent de poziția lor ierarhică.
,,Prin declarațiile făcute astăzi, Liviu Popa s-a aliniat comportamentului recent avut de fostul șef al IPJ Neamț, Aurelian Åžoric și de fostul secretar de stat Dan-Valentin Fătuloiu, cadre superioare ale ierarhiei, care au fost îndepărtați tocmai pentru declarații denigratoare de același fel”, a mai spuse Marius Gruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?