Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Educație digitală pentru elevii din Gugești

Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță“ din Gugești a găzduit activitățile Cercului Pedagogic pentru profesorii de matematică, limba engleză și limba franceză. Pe lângă activitățile demonstrative și dezbaterile specifice, s-a realizat și o diseminare a activităților realizate în cadrul proiectului național Digitaliada, derulat și finanțat de Fundația Orange. De menționat este faptul că Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță“ Gugești se află în cel de-al doilea an de implementare a proiectului care încurajează educația digitală prin folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, cu scopul de a crește performanțele școlare ale elevilor.

Conform datelor furnizate de directoarea Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță“ Gugești, Anca Violeta Grecu, la activitatea profesorilor de matematică a fost prezent și coordonatorul de la nivel național al proiectului Digitaliada, Marilena Andrei. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a fost reprezentat de inspectorul de specialitate Gabriela Gherman. Așadar, în lecția susținută de profesorul Zaharia Rică, la clasa a VI-a A, „Matematica în secolul educaţiei digitale”, demersul didactic tradiționalul a fost completat de cel modern. Concret, elevii au rezolvat la finalul orei un test, realizat în Kohoot, utilizând tabletele din laboratorul digital pus la dispoziție de Fundația Orange.

Activitatea a continuat cu o prezentare a proiectului Digitaliada realizată de profesorul Zaharia Rică, profesorii de matematică apreciind utilitatea aplicațiilor existente pe tablete pentru activitatea de predare-învățare. În acest sens, inspectorul de specialitate, profesoara Gabriela Gherman, a remarcat avantajele acestui program. „Tabletele individuale pot fi folosite şi acasă pentru teme; stimulează încrederea în rezultatele învăţării şi în forţele proprii, încurajează munca în echipă a elevilor; completează armonios metodele tradiţionale de predare – învăţare – evaluare cu cele digitale interactive; evaluarea se face în timp real“, a declarat profesoara Gherman.

Aplicatia Kahoot, instalată pe tablete, a permis în timpul orei rezolvarea unui test cu întrebări, cu timp de răspuns şi grad de dificultate diferit. Astfel, dacă elevul se concentrează şi este atent, poate obţine un scor bun, care-l poate situa pe primul loc, astfel încât ierarhizarea elevilor variază şi îi stimulează permanent pentru un loc mai bun la nivelul clasei. „Recomand şcolilor din mediul rural, căci lor se adresează programul, să se înscrie în competiţia Digitaliada, care are mari avantaje atât pentru elevi cât şi pentru profesori, în scopul îmbunătăţirii performanţei şcolare ale elevilor şi nu în ultimul rând în scopul creşterii motivaţiei învăţării matematicii“, a adăugat inspectorul de matematică.

Totodată, directorul unității de învățământ, profesoara Violeta Anca Grecu, alături de coordonatorul național, Marilena Andrei, le-a vorbit profesorilor de limba engleză și de limba franceză despre platforma www.digitaliada.ro care conține materiale digitale educative validate de experți în educație, dar și despre impactul pozitiv pe care proiectul Digitaliada îl are în cele 40 de școli în care este implementat la nivel național, întrucât pregătește tânăra generație pentru societatea în care factorul digital are un rol extrem de important.

La finalul activității, Marilena Andrei a felicitat echipa din unitatea de învățământ pentru implicarea de care dă dovadă, întregul demersul didactic având ca principal obiectiv pregătirea elevilor pentru integrarea cu succes în societatea cunoașterii. În același timp, a încurajat profesorii din celelalte unități de învățământ să aplice pentru acest proiect, întrucât componenta digitală va sigura elevului reușita în viață.

De altfel, concursul național #Digitaliada a fost lansat ieri, urmând a se desfășura până pe 15 februarie 2019. „Materialele vor fi evaluate de o comisie de experți în educație și continut digital. #Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice și IT în valoare totală de 8000 euro și se adresează tuturor persoanelor interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital pentru clasele V-VIII. Începând cu această ediție, se pot înscrie în competiție și elevii de peste 14 ani“, au transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?