Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Școala Altfel la ISU Vrancea: ateliere organizate tematic şi adaptate fiecărei categorii de vârstă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea își deschide porțile pentru a primi vizita tuturor elevilor și preșcolarilor unităților de învățământ din județ, în cadrul programului “Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Înscrierile grupelor de elevi se vor efectua pe bază de cerere scrisă, adresată de cadrele didactice interesate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. Modelul de cerere poate fi găsit pe site-ul instituţiei.

„Pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă este o activitate aflată permanent în prim-planul preocupărilor ISU Vrancea. Ca partener al sistemului de învățământ în ceea ce privește activitatea de informare preventivă a elevilor și cadrelor didactice, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea se pregătește pentru a primi vizita tuturor elevilor și preșcolarilor din cadrul unităților de învățământ din județ.

În cadrul programului “Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun! ”, elevii şi preşcolarii vor participa la ateliere organizate tematic şi adaptate fiecărei categorii de vârstă: sesiuni de informare preventivă, ateliere care vizează însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, dar și ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție și accesoriilor din dotare. Valorificând potenţialul educaţiei nonformale, instituţia noastră își propune desfăşurarea unor activităţi interactive cu preşcolarii şi elevii, la sediile subunităţilor de pompieri aflate în localitățile Focșani, Adjud, Panciu și Vidra.

Aceste activităţi educative oferă oportunitatea de a cunoaşte detalii despre munca salvatorilor profesionişti şi vizează adoptarea unui comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Înscrierile grupelor de elevi se vor efectua pe bază de cerere scrisă (…), adresată de către cadrele didactice interesate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea.

Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care vor să cunoască, o altfel de şcoală, alături de pompieri!”, se arată într-o informare a ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?