Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

O mamă și fiica sa, pe care o ținea în brațe, lovite de o mașină pe trecerea de pietoni

O femeie, în vârstă de 38 de ani, și fetița sa, pe care o avea în brațe, în vârstă de aproximativ 3 ani, au fost lovite miercuri seara pe trecerea de pietoni de un autoturism, condus de un șofer de 48 de ani, din Focșani. Accidentul a avut loc pe Bulevardul București din Focșani, în zona Majestic. Conform martorilor, ambele victime erau conștiente când au fost preluate de ambulanță și transportate la spital.

Pe Bulevardul București din Focșani, pe marcajul pietonal, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, din Focșani, nu a acordat prioritate de trecere la doi pietoni, care traversau strada, respectiv o mamă în vârstă de 38 de ani și fiica acesteia în vârstă de aproximativ 3 ani. În urma accidentului a rezultat rănirea celor doi pietoni. La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto s-a stabilit faptul că acesta nu consumase băuturi alcoolice”, ne-a declarat comisar-șef Daniel Fătu, șeful Biroului Rutier Focșani.

Evenimentul de miercuri seara este al patrulea accident rutier cu victime pietoni, care s-a petrecut pe trecerile de pietoni din Focșani, în ultimele două zile. Șeful Biroului Rutier Focșani atrage atenția că trecerea de pietoni nu protejează întotdeauna pietonul și este nevoie de o atenție sporită din partea participanților la trafic, dar și de cât mai multe dispozitive de calmare a traficului. „Analizând riscul rutier în localitățile urbane și vorbim aici despre municipiul Focșani și ultimele accidente care s-au petrecut în municipiul Focșani pe trecerile de pietoni, vedem că este necesar să avem dispozitive de calmare a traficului și de asemenea este imperios necesar să fim foarte atenți când ne apropiem de trecerile de pietoni, să reducem viteza, să ne asigurăm. De cealaltă parte, pentru pietoni, recomandăm să se asigure foarte bine înainte să se angajeze în travesare. Trecerea de pietoni nu protejează întotdeauna pietonul, iluminatul public nu întotdeauna este cel mai eficient și de aceea conducătorii auto, mai ales noaptea, când burnițează, când plouă, când ninge, nu pot vedea întotdeauna pietonii angajați în traversare”, ne-a declarat comisar-șef Daniel Fătu, șeful Biroului Rutier Focșani.

1 COMENTARIU

  1. Foarte corecte si responsabile concluziile domnului comisar-sefDaniel Fatu atat cele cu referire la dispozitivele de calmare a traficului cat si cele cu privire la sfaturile pentru pietoni.Multi dintre pietoni cand ajung in preajma unei treceri cahiar daca observa ca o masina se apropie de aceasta pun piciorul pe trecere fara sa gandeasca daca aceasta poate opri la timp pentru a evita o nenorocire.Cu referire la dispozitivul de calmare daca cineva monitorizeaza aona de la sensul giratoriu din OBOR poate sa constate cu ce viteza intra pe strada Marasesti cei ce merg spre PENY.Sa te fereasac Dumnezeu sa fii in trafic si sa doresti sa intri de pe strada Fulger in strada Marasesti spre directia Obor ca masinile stationate si cele care vin cu viteza cum am amintit fac foarte dificila o astfel de manevra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?