Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO: Parcarea de la Electrica va fi modernizată! Va avea sistem de bariere cu un operator

Parking Focșani va realiza, până la finalul anului, sistematizarea parcării cu plată de la Electrica. La sfârșitul săptămânii trecute a fost semnat contractul cu societatea care se va ocupa de această lucrare, a cărei valoare a fost estimată la peste o sută mii lei. La parcarea de la Electrica va fi introdus sistem de bariere cu un operator, care va gestiona locurile de parcare și va face încasarea. „Sperăm ca până la finalul acestui an să fie dată în folosință această parcare”, a spus directorul Parking, Nicușor Statache.

În paralel, Parking continuă implementarea sistemului de plată a locului de parcare prin SMS sau aplicație pentru smartphone, care este aplicat în prezent în toate parcările cu plată. Pentru a veni în sprijinul șoferilor, a fost realizat și un scurt videoclip, ce poate fi urmărit pe www.monitoruldevrancea.ro, despre modul de funcționare a aplicației pentru smartphone. În aceste parcări, plata se poate face fie prin SMS, fie printr-o aplicație ce poate fi descărcată pe smartphone, prin cont bancar. Prezentarea aplicației a fost făcută de directorul Parking, Nicușor Statache, care a arătat că pentru a face plata unui loc de parcare se trimite un SMS cu numărul de înmatriculare al mașinii la numărul 7420, în care se trece 141 pentru o oră de parcare sau 140 pentru o zi de parcare. Cu 10 minute înainte de expirarea timpului va fi trimis un SMS către șofer, iar acesta poate decide prelungirea rezervării locului de parcare.

O altă variantă este trimiterea mai multor SMS-uri succesive pentru plata unei ore de parcare. De exemplu, pentru trei ore de parcare trebuie trimise trei SMS-uri iar aplicația le însumează și calculează trei ore de parcare. În cazul SMS-urilor, șoferii trebuie să primească un mesaj de confirmare, iar dacă acesta nu este primit trebuie repetată operațiunea.

Unul din avantajele noului sistem este cel al păstrării rezervării pentru un loc de parcare în limita sumei plătite. Astfel, dacă un șofer a achitat o oră de parcare la Casa de Cultură, și-a rezolvat treaba în 20 de minute și s-a dus la Piață, nu mai trebuie să plătească locul de parcare și poate folosi cele 40 de minute rămase. În cazul celor care nu plătesc locul de parcare prin SMS, aplicație smartphone sau la încasator sau depășesc intervalul pentru care au plătit, se aplică măsura blocării roților. Deblocarea roților îi  costă 50 de lei pe șoferi, până acum fiind dispusă această măsură pentru mai mulți proprietari de autovehicule care au crezut că îi păcălesc pe încasatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?