Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

LOCURI DE MUNCĂ: 432 în Vrancea, 2.338 în Comunitatea Economică Europeană

Angajatorii vrânceni au declarat ca fiind vacante, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), 432 de locuri de muncă. În același timp, angajatori din Comunitatea Economică Europeană au transmis că sunt disponibile 2.338 locuri de muncă.

Astfel, la nivelul județului Vrancea, cele mai multe oferte, respectiv 102, sunt pentru operatori confecționeri industriali. De asemenea, multe locuri de muncă sunt pentru muncitori necalificați, 41, muncitori necalificați în industria confecțiilor, 36, iar pentru lucrători comerciali sunt 18 oferte. Pentru muncitori necalificați în silvicultură sunt 15 locuri de muncă declarate vacante la AJOFM.

Pentru cei de meserie vânztor și zidar sunt câte 13 locuri de muncă vacante, pentru sudori 12, iar pentru ambalator manual 11. Câte 10 oferte sunt pentru cei de meserie casier, dulgher și operator la mașini de tricotat, pentru brutari sunt 9 locuri de muncă, câte 8 pentru electricieni și fierari betoniști, iar pentru agenți vânzări, instalatori și lăcătuși mecanici sunt câte 7 oferte de muncă disponibile.

Pentru cei care sunt șoferi de meserie sunt 6 locuri de muncă declarate vacante la AJOFM Vrancea, câte 5 pentru ajuto bucătar, mecanic utilaj și patiser, iar pentru agenți de securitate și intervenție, mașinist la mașini pentru terasamente și ospătari sunt câte 4 oferte. Câte 3 locuri de muncă vacante sunt pentru cei de meserie călcător final, formator șlefuitor produse stratificate, frezor îmbinător furnire și manipulant mărfuri. Cei specializați în meseriile bucătar, coafor stilist, consultant vânzări, fasonator uscător furnire, gaterist, mecanic auto, strungar în lemn, tâmplar, tehnician operator la roboți industriali, tehnician reclame și tinichigiu au la dispoziție câte două locuri de muncă vacante.

Câte un loc de muncă este vacant pentru analist calitate, asistent  veterinar, barman, cosmetician, contabil, economist, electrician auto, femeie de serviciu, fochist, frizer, inginer construcții, izolator termic, lucrători dezmembrări auto, lucrător gestionar, maistru construcții, merceolog, operator calculator electronic și rețele, recepționer marfă, strungar universal, tehnician sisteme de securitate și tehnician veterinar.

 

În Germania se caută un specialist restaurant

În CEE sunt 2.338 locuri de muncă declarate vacante. Astfel, în Bulgaria se poate angaja o persoană la serviciul suport clienți, salariul fiind între 700 și 750 euro, iar în Danemarca se pot angaja 200 de lucrători în agricultură – culegători mazăre, salariul fiind de minim 700 euro brut.

În Germania se pot angaja câte 50 de sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Pentru mecanici industriali sunt 10 locuri de muncă disponibile, pentru șefi de tură 6, pentru șoferi camion pe distanțe luni sunt 8 oferte, pentru commis de rang/ demichef de rang/ chef de rang sunt 15 oferte, iar pentru commis de cuisine/ demichef de cuisine/ chef de partie/ souschef sunt 12 oferte. Tot în Germania se mai pot angaja 120 de curieri și 80 de persoane în domeniul curățeniei, în timp ce 7 locuri de muncă sunt vacante pentru cameriste. Câte 3 locuri de muncă sunt vacante pentru cei de meserie electrician, lăcătuș, mecanic proces (tehnologia materialelor plastice și a cauciucului), instalator mașini (turnare prin injecție din material plastic), mozaicar, sudor (TIG, MAG, MIG), mecanic industrial și operator industrial CNC. Câte un singur loc de muncă este vacant pentru specialist restaurant, chef de rang, recepționer, constructor structuri din metal, coordonator activități arhitectură electrică, manager hotel, bucătar, ospătar, specialist restaurant, inginer proiectant, inginer dezvoltare și inginer de sistem.

 

În Norvegia se pot angaja 5 farmaciști și un dentist

În Irlanda se pot angaja 50 de îngrijitori persoane, cu salariu de 7,83 până la 8,50 lire pe oră, iar în Letonia câte 20 de lăcătuși mecanici, mecanici auto, tencuitori, instalatori și zugravi, locurile de muncă fiind în Finlanda. Salariul este de 14 – 16 euro brut pe oră. În Malta își pot găsi de lucru câte 10 tehnicieni proces și operatori proces, salariul fiind de 386, respectiv 201,37 euro pe săptămână. De asemenea, au mai fost declarate vacante 2 posturi de tehnician – electronică service, cu salariu de 344 euro brut pe săptămână, și 3 posturi pentru tehnicieni mecanic service, cu același salariul pe săptămână.

În Marea Britanie se pot angaja 200 de muncitori în industria piscicolă (salariul fiind de 300 – 400 lire brut pe săptămână), dar și 100 de curieri liber profesioniști (115 – 120 lire pe zi). De asemenea, își mai pot găsit de lucru 40 de infirmieri și câte un muncitor necalificat (9 lire brut pe oră) și ciontolitor/ tranșator (9,50 lire brut pe oră). În Norvegia își pot găsit de lucru 10 vopsitori auto/ tehnicieni în reparații, salariul nefiind specificat, dar și 5 farmaciști (salariul este de 2.815 euro brut pe lună) și 2 persoane la montare acoperișuri, salariul fiind de 21,83 – 23,91 euro brut pe oră. Tot în Norgevia se mai poate angaja un postdoctorand în ecologie marină, un postdoctorand în ecologie moleculară, dar și un dentist (salariul fiind de 63.602 – 84.805 euro brut pe an). Câte un loc de muncă este pentru inginer de proiectare a conductelor, senior inginer automatist, designer structural și inginer sistem electric, salariile nefiind specificate.

 

Locuri de muncă pentru șoferi de TIR internațional în Polonia

În Olanda se pot angaja 20 de creatori de buchete (salariul fiind de 9,22 euro brut pe oră), 15 lucrători calificați în grădinărit (salariul fiind de 9,69 euro brut pe oră), câte 10 culegători roșii și operatori la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare. Angajatori din Polonia au declarat vacante câte 10 locuri de muncă pentru șoferi de TIR internațional (5.500 zloți polonezi brut pe lună) și zidari (15 zloți polonezi net pe oră). În Spania rămân în continuare vacante cele 950 locuri de muncă pentru muncitori necalificați la cules de căpșuni, salariul fiind de 40,43 euro brut pe zi. Tot în Spania se pot angaja și 4 tehnicieni turbine eoliene, salariul nefiind specificat.

În Suedia sunt vacante 3 locuri de muncă pentru mecanici auto și 5 pentru vopsitori auto, salariile fiind de 2.500 până la 3 mii de euro brut pe lună, dar și pentru un tinichigiu auto, cu salariul nespecificat. În Slovacia sunt vacante câte 5 posturi pentru sudori și operatori producție la strung CNC, 3 oferte sunt pentru cei care se pricep la îndoire/ perforare fier forjat, 4 oferte sunt pentru cameriste, 2 pentru ajutor pentru bucătărie și un post specialist în administrație cu limba română (în acest caz salariul fiind de 800 euro brut pe lună).

Două posturi vacante pentru frizeri/ coafor sunt vacante în Slovenia, salariul fiind de 842,79 euro brut pe ocă, iar în Ungaria se pot angaja câte un contabil analitic (salariu de 185.00 ft brut pe lună), manager produs (250.000 ft brut pe lună) și agent vânzări, în cazul său salariul nefiind specificat.

 

Listele complete cu locurile de muncă disponibile în Vrancea și CEE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?