Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Tânăr trimis în judecată după ce a penetrat cu degetul o minoră de 13 ani

O fată de 13 ani, din comuna Măicănești, a fost victima unei infracțiuni de viol după ce s-a întâlnit cu un grup de băieți, cunoscuți pe facebook de o amică de-a ei. Unul dintre tineri, de 25 de ani, dintr-o comună din județul Brăila, care a penetrat-o pe copilă cu degetul, împotriva voinței ei, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, fapta a fost comisă în noaptea de 6/7 august a.c. Din anchetă a rezultat că în ziua de 6 august a.c., o adolescentă, din aceeași localitate cu victima, a avut o discuție pe facebook cu un tânăr al cărui pseudonim era „Cipri Ciprian”. În timpul discuției amicale purtate cu fata, băiatul i-a cerut acesteia numărul de telefon. Cei doi au discutat apoi la telefon și au stabilit să se vadă în seara aceleiași zile. Tânărul i-a spus fetei că va veni în Vrancea însoțit de niște prieteni și i-a cerut să mai vină și ea cu cineva la întâlnire.

În aceeași seară, în jurul orei 22.30, băieții din Brăila și fetele din Vrancea s-au întâlnit la Măicănești și după ce au stat de vorbă, au hotărât să plece către o localitate din apropiere pentru a face cumpărături. Tinerii au oprit la o stație peco, de unde au luat diferite produse, printre care și niște coniac, iar într-un sat din comuna Vulturu au hotărât să oprească pe un drum mai lăturalnic pentru a consuma produsele cumpărate. Pe drum, fetele au consumat o parte din coniacul cumpărat. După ce s-au oprit, tânărul care a purtat discuția pe facebook cu fata din Vrancea i-a propus acesteia să întrețină relații sexuale cu el, dar fata l-a refuzat.

În același loc și în același timp, inculpatul și victima erau în mașină. După ce au discutat, tânărul s-a așezat peste minoră, i-a ridicat bluza, i-a desfăcut un nasture de la pantaloni și i-a cerut să se culce cu el. Deși fata s-a împotrivit, inculpatul a ținut-o de mână și i-a penetrat vaginul cu degetul de mai multe ori, împotriva voinței ei. La un moment dat, acesta a lăsat-o pe fată să iasă din mașină întrucât minorei îi era rău. Inculpatul a recunoscut fapta într-un final, dar a susținut că lucrurile nu s-au petrecut împotriva voinței fetei.

La momentul comiterii faptei, inculpatul a fost arestat preventiv și apoi a fost plasat în arest la domiciliu. Măsura i-a fost verificată la finele lunii trecute, iar instanța „constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului C(…) B(…). (…) menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii de viol (…) dispusă prin Încheierea din Camera de Consiliu din data de 01.10.2018 pronunţată de Judecătoria Focşani (…), până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. (…) impune inculpatului obligaţia să nu părăsească imobilul situat in comuna Chişcani, sat Chişcani, judeţul Brăila, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. (…) pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice direct, indirect, pe nicio cale, cu persoana vătămată (…) şi cu martorii (…) atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive (…)”, se arată în hotărârea instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?