Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Hoţul de biciclete a fost reţinut


   Tânărul de 21 de ani, care a comis 27 de furturi numai pe raza municipiului Focșani, a fost reținut ieri. Poliția municipiului Focșani a emis ieri, ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar astăzi, Petruș Marian S. va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. 
   Reamintim că miercuri, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani l-au identificat pe tânărul de 21 de ani, Petruș Marian S. pe care îl suspectează că a comis foarte multe fapte de furt. Oamenii legii ne-au spus că băiatul care nu are locuință și care vagabondează pe raza municipiului Focșani, era spaima bicicletelor lăsate neasigurate în scările de bloc. Umbla peste tot, iar acolo unde vedea o bicicletă, o lua și pleca cu ea. Ulterior, bunurile furate erau vândute pe bani puțini, băiatul reușind astfel să scape repede de bunurile furate, dar și să facă rost de bani. 
   Atunci când nu găsea nicio bicicletă disponibilă, Petruș se cățăra în podurile blocurilor și lua tot ce locatarii depozitau aici. I-a mers câteva luni, timp în care polițiștii au primit reclamație după reclamație și au început să facă verificări pentru a afla cine este spaima bicicletelor. La scurtă vreme, oamenii legii au reușit să obțină informații suficiente și să adune probe, astfel încât să-l poată trage la răspundere pe tânăr. Totodată, s-a reușit și recuperare câtorva dintre bicicletele furate, acestea urmând să le fie predate păgubiților. Persoanele cărora le-au fost vândute bicicletele furate se vor constitui părți civile în dosar, dar le va fi foarte greu să-și mai recupere banii dați, întrucât suspectul nu are nimic.  „La data de 28.08.2013, polițiștii focșăneni l-au identificat pe S. Petruș-Marian, în vârstă de 21 ani, persoană fără locuință, care vagabondează pe raza municipiului Focșani.  În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în perioada aprilie-august 2013 suspectul a comis 27 de furturi din boxe și poduri/mansarde de unde a sustras biciclete, scule de pescuit și produse alimentare. Polițiștii au reușit recuperarea prejudiciului în proporție de 30%, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului cauzat. Suspectul urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, ne-a spus inspectorul principal Bogdan Toader. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?