Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Deputatul Tîlvăr, întâlnire cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Turciei în România

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a  Camerei Deputaților, a avut, pe 5 noiembrie, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. domnul Osman Koray Ertaș, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a punctat în cadrul întrevederii cu ambasadorul Turciei importanța diplomației parlamentare la nivelul celor două țări, ca vectori ai consolidării relației de parteneriat. “Diplomaţia parlamentară a devenit un instrument din ce în ce mai important al aprofundării relațiilor bilaterale, în scopul realizării intereselor naţionale. Aș dori să îmbunătățim dialogul şi cooperarea între parlamentele noastre, îndeosebi la nivelul comisiilor pentru afaceri europene”, a accentuat președintele Angel Tîlvăr, lansând propunerea pentru o viitoare întrevedere la București cu omologii din Parlamentul de la Ankara.

Totodată, s-a abordat tema migraţiei, pe care Angel Tîlvăr a calificat-o ca fiind una dintre cele mai importante provocări care stă în faţa Europei, în acest moment. Regiunea Mării Negre este una în care România şi Turcia au interese în ceea ce priveşte stabilitatea şi pacea, subliniindu-se efortul care trebuie făcut ca Marea Neagră să fie un spaţiu al siguranţei şi al bunei înţelegeri.

La rândul său, E.S. domnul ambasador Koray Ertaş a adăugat că Turcia va continua eforturile în direcţia îndeplinirii cerinţelor pentru integrarea în Uniunea Europeană, mulţumind României pentru sprijinul consecvent acordat și exprimând speranța că Președinția României la Consiliul UE va reprezenta o bună oportunitate ca țara noastră să reconfirme sprijinul pentru dezvoltarea relațiilor dintre Turcia și Uniunea Europeană.

În spiritul aprofundării relațiilor bilaterale, domnul Angel Tîlvăr a propus, pe linia cooperării administrative-regionale, inițierea unui cadru care să permită oamenilor de afaceri turci o interacțiune bună cu oameni de afaceri vrânceni, inclusiv raporturi de cooperare între autoritățile publice locale sau unități de învățământ din Vrancea.

Domnul Tîlvăr a lansat invitația la o vizită în regiune, pentru a descoperi la fața locului posibilități de colaborare, promovare, schimb de date și informații, pe linia cooperării industriale sau în alte domenii.

Comunicat de presă, 5 noiembrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?