Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Concurs Interjudeţean de Karting şi Educaţie Rutieră ”MARELE PREMIU AL VRANCEI”

Concursul Interjudeţean de Karting şi Educaţie Rutieră ”MARELE PREMIU AL VRANCEI’‘ s-a desfăşurat în municipiul Adjud, în incinta Colegiului Tehnic ,,Gh. Balş” în data de 28 octombrie 2018. Competiția este cuprinsă în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene (CAERI) la poziția 2140 aprobat de MEN pentru anul 2018.

Concursul a fost organizat de Palatul Copiilor Focşani, structură Adjud, având parteneri de proiect: Colegiul Tehnic ”Gh. Balş” şi Şcoala Gimnazială Pufeşti, structură Domneşti. Activitatea a fost susţinută și de următoarele organizaţii şi instituţii: ACR Vrancea, Primăria Municipiului Adjud, Poliţia Municipiului Adjud şi Biblioteca Municipiului Adjud.

La start s-au prezentat echipaje de la Palatul Copiilor Bacău, Palatul Copiilor Brăila, Palatul Copiilor Piatra Neamț și Clubul Copiilor Bicaz, Clubul Copiilor Bârlad (Vaslui), Clubul Copiilor Breaza (Prahova) și Clubul Copiilor Adjud (Vrancea) pentru următoarele categorii de piloți: Promo Bambinii, Bambinii, Puffo Junior, Puffo Senior, Mini și Cadet (piloții având vârste între 4 și 17 ani).

Competiția a debutat cu brifing, cu urările de bun venit, instructaj specific și prezentarea unei cazuistici de accidente rutiere de către domnul agent de poliție Bocu Sorin de la  Poliția Municipiului Adjud.

Proba practică (îndemânare și viteză) s-a desfășurat individual contra cronometru. Proba teoretică – teste de circulație rutieră pentru ciclul primar și gimnazial a avut loc în sala de informatică, pe calculator, prin amabilitatea domnului director prof. Marian Mitrofan.

Toți piloții participanți au fost premiați la final cu medalii, cupe, diplome, dulciuri și sucuri. Clasamentul pe echipaje a fost: Palatul Copiilor Piatra Neamț și Clubul Copiilor Breaza locul I, Clubul Copiilor Adjud și Palatul Copiilor Bacău locul II, Palatul Copiilor Brăila și Clubul Copiilor Bârlad locul III.

Concursul Interjudețean de Karting și Educație Rutieră „MARELE PREMIU AL VRANCEI” s-a dorit a fi o competiție de promovare a micilor piloți de karting având în vedere că următoarele concursuri vor debuta în luna aprilie 2019. În același timp, competiția a fost o simulare la scară redusă a examenului pentru obținerea permisului de conducere de mai târziu.

Dintre elevii experimentați de la Clubul Copiilor Adjud care s-au remarcat în concurs amintim: Mitrofan Cezar, Rotaru Onesim, Apetrei Mihai, Toma Alex, Grigore Flavius. La proba teoretică s-au remarcat: Ursu Alexandru, Munteanu Gabriel și Mărgărit Andrei. 

Mulțumim tuturor celor implicați în desfășurarea manifestării, organizații și instituții.

 

Comunicat de presă

4 noiembrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?