Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

VIDEO și GALERIE FOTO: Judo – Focșăneanul Laris Borș, al șaptelea din lume la 60 kg.!

  • La Campionatul Mondial din Bahamas, multiplul campion al României a fost foarte aproape de o medalie

          Laris Borș, de la CSM Focșani 2007 și Mircea Tomescu au reprezentat România la Campionatul Mondial de Judo de la Nassau, în Bahamas, ambii luptând miercuri, 17 octombrie.

          Mircea Tomescu, la 55 kg. a trecut în primul tur de Yunior Manuel Cuello Palanco, din Republica Dominicană, dar în turul al doliea a fost întrecut de mexicanul Moises Rosado.

La 60 kg, Laris Borș, și-a confirmat valoarea deosebită și, după ce a stat în primul tur, a câștigat în al doilea meciul cu Luukas Saha, din Finlanda, apoi, în a treia rundă s-a impus în fața rusului Ramazan Abduleav. În sferturi de finală, însă, în disputa cu georgianul Jaba Papinashvili, a pierdut în prelungiri și a ratat intrarea între primii patru judoka ai categoriei 60 kg. din lume. Ceea ce ar fi însemnat, automat, o medalie! În meciul pentru clasament, Laris a fost întrecut de cazahul Bauyrzhan Narbayev și a încheiat competiția mondială pe locul al șaptelea.

Pentru a aprecia nivelul reușitei multiplului campion al României, l-am rugat să se exprime pe sensei Stănică Grosu, unul dintre profesorii care au lucrat la formarea campionului de la Focșani și președintele secției de judo a CSM Focșani 2007: ”Laris a obțunt o performanță extraordinară. Locul al șaptelea din lume este cu adevărat o performanță excepțională, dar știu că nu se va opri! Este în urcare! S-a lupta extraordinar. Îl felicit din toată inima!”

Laris mi-a spus ieri că îi pare rău că nu s-a bătut pentru medalie, după ce câștigase fără probleme primele două meciuri. ”Am pierdut la doi oameni pe care îi bătusem. Nu m-am bătut la fel ca în primele două întâlniri. Nu știu ce s-a întâmplat. Așa a fost să fie. Voi munci mai mult și îmi doresc să fiu pe podium data viitoare!”, mi-a spus judoka de pe locul al șaptelea în lume la 60 kg., focșăneanul Laris Borș.

Pentru o mai corectă evaluare a performanței mondiale a lui Laris Borș, se cuvine să spun că sportivul focșănean a ratat, cu puțin timp în urmă, participarea la Campionatul European de juniori din cauza unei accidentări la o mână, și ale cărei urmări le-a resimțit și la Nassau.

Laris Borș mai poate participa și la viitoarea ediție a Campionatului Mondial de juniori. Însă, în acest an, la 2 noiembrie, are posibilitatea să câștige medalie la Campionatul European U 23!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?