Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Un adolescent de nici 17 ani, în arest la domiciliu pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată

Un adolescent de 17 ani, acuzat de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Focșani și nu este definitivă.

„(…) constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului S(…) Dumitru. (…) menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpatul S(…) DUMITRU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (…) dispusă prin Încheierea din Camera de Consiliu din data de 17.09.2018 pronunţată de Judecătoria Focşani (…) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. (…) impune inculpatului S(…) Dumitru obligaţia să nu părăsească imobilul situat în mun. Focşani, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. (…) pe durata arestului la domiciliu, inculpatul (…) trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată G(…) Cătălin, sau membrii de familie ai acesteia, şi cu inculpaţii F(…) Alex B(…) şi M(…) Robert. (…) atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…) stabileşte ca organ de supraveghere pentru inculpat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea – Biroul Supravegheri Judiciare. (…) o copie a prezentei încheieri se va comunica de îndată inculpatului, IPJ Vrancea – Biroul Supravegheri Judiciare, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Vrancea, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Generale de Paşapoarte. (…) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act că asistenţa juridică a inculpatului a fost asigurată de apărător ales. (…) împotriva prezentei Încheieri se poate formula contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi, 15 octombrie 2018“, este decizi instanței.

În august, adolescentul, care nu împlinise încă 17 ani, a fost arestat după ce, într-o duminică dimineaţă, a tâlhărit un bărbat. Nu a comis fapta singur, ci împreună cu un alt minor şi cu o persoană majoră. Totul s-ar fi întâmplat pe strada Ana Ipătescu din Focşani. Victima a petrecut până dimineaţă la un local din zonă, după care a plecat. Pe drum, a fost urmărită de cele trei persoane, doi minori şi un adult. La un moment dat, victima a fost lovită de minorul arestat şi de adult, aceştia luându-i portofelul în care avea o sumă de bani, dar şi un telefon mobil destul de scump. În tot acest timp, celălalt minor, care este acuzat de complicitate la tâlhărie, a fost atent la ce se întâmplă prin preajmă şi s-a asigurat că nimeni nu vede nimic. Victima a fost lovită serios şi a primit 12 zile de îngrijiri medicale.

După comiterea faptei s-a făcut sesizare la poliţie şi, în aceeaşi zi, poliţiştii de la Poliţia Municipiului Focşani, Biroul de Investigaţii Criminale,  i-au identificat pe suspecţi. După audieri, pe numele celui care nu a împlinit încă 17 ani a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a ajuns în arestul poliţiei. Apoi, a fost dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu, măsură ce a fost menținută în ședința de judecată de ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?