Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Copiii fără vină din Rădulești vor biscuiți și napolitane

Se spune că viața îți dă uneori mai mult decât poți duce… sunt femei care se nasc, cresc și se căsătoresc, iar de aici viața le devine un chin. Nu poți să îi spui Lenuței despre iubire, despre frumos, despre tandrețe și despre tot ce însumează o poveste de dragoste, ea nu le-a trăit, ea nu a trăit-o și nici nu te va crede vreodată.
Povestea Lenuței începe trist și continuă trist.
S-a căsătorit când avea doar 15 ani, spune că așa i-a fost scris…și a început să facă copii, unul, doi, trei…treisprezece.
Acum 6 ani, când nu a mai suportat bătăile, certurile atât asupra ei cât și a celor mici, și-a luat inima-n dinți și a plecat din casa unde a trăit 21 de ani, a luat cu ea copiii și a fugit. Din păcate pentru o mamă săracă și cu copii după ea, nu a putut ajunge departe. A ajuns împreună cu cei mici în centrul de plasament. A fost găzduită pentru 6 luni în centrul celor de la DGASPC Vrancea, după 6 luni a găsit milă și s-a mutat împreună cu cei mici într-o casă la Mihălceni, unde au locuit un an și jumătate. Din păcate, nici acolo nu a putut rămâne mai mult și nici altă soluție nu a găsit.
Mamă singură, speriată și săracă, a fost nevoită să își dea copiii în plasament, era singura soluție să încerce să se pună pe picioare, să găsească soluții și să își recapete copiii.
Din păcate, toată povestea a durat 4 ani, 4 ani în care cei mici au stat departe de mama lor. 4 ani în care Lenuța a căutat soluții, a încercat să se așeze cumva pentru a-și putea recupera copiii. Acum stă în casa cuscrei ei, care îi dă voie să stea fără nici un ban, în două camere, alături de copii. A reușit să cunoască alt bărbat, să încerce să își facă o viață mai bună, nu mai liniștită, dar, măcar fără alcool, bataie și ceartă. Așa a apărut Ștefania, cea mai mică dintre toți membrii familiei.
Primul dintre copii, Ionuț are acum 27 de ani, este la rândul lui tată a doi copii.
Mihaela are 25 de ani și este mamă de 3 copii. După Mihaela, Lenuța a născut gemeni, unul a decedat la scurt timp, iar cel de al doilea care a supraviețuit a fost dat spre adopție în America, acum are 24 de ani, nu mai știe nimic de el…
La nici doi ani l-a născut pe Nicușor, care are acum vârsta de 22 de ani. Andreea, care are 19 ani, este căsătorită și are un copil, locuiește în aceeași casă cu mama și sora ei Mihaela.

Lenuța mai are un băiat care este în plasament la o familie din Dumitrești și care împlinește 18 ani, dar nu a ținut legătura cu el. Ana Maria, care este elevă în clasa a lX-a și frecventează cursurile Colegiului Cotea, a luat examenul de capacitate și continuă să învețe. Speră ca prin educație să aibă un viitor mai bun. I-am garantat că așa va fi. Trebuie doar să continue să muncească la școală și să rămână un copil visător. Ciprian are 14 ani și este elev în clasa a VIII-a, la școala Mircești. Iuliana are 8 anișori, Florin 6 și Ștefania 1 an și jumătate.

Încerc să aflu care le sunt nevoile, îi este rușine să ceară ceva, dar nici nu vrea ca cei mici ai ei să aibă soarta ei. O parte o au. Povestea Mihaelei, uneia dintre fetele Lenuței, v-am spus-o prin iarna lui 2017…
Ana Maria vine zilnic la Focșani, are nevoie de bani pentru a face naveta, are nevoie de haine și încălțăminte. Toți copiii Lenuței au nevoie de rechizite, de haine și încălțăminte.
Lenuța are nevoie de ajutor și îndrumare pentru a face demersurile legale și a divorța de fostul soț agresiv.
Îi intreb pe cei mici ce își doresc pentru a nu mai fi așa triști. Fiecare are dorințe mici, sau mai bine spus pofte… biscuiți, ciocolată, napolitane și bomboane. Lenuța are nevoie de liniște, de un acoperiș pentru a-și putea crește copiii.

Este ușor să blamăm, dar este și mai ușor să ajutăm o mamă să-și crească și să nu își abandoneze copiii.
Pe Lenuța Gheorghiță o găsiți în satul Rădulești, comuna Vânători. Îi puteți ajuta cu alimente, cu haine, cu rechizite sau cu o vorbă bună. Important este să le arătăm sprijin, să le fim sprijin și să îi susținem pe copii.

Cine vrea să ajute poate contacta Asociația Hope and Love for LIFE trimițând un mesaj pe pagina de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?