Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Mamă și fiică moarte într-un accident; doi șoferi judecați pentru ucidere din culpă

Doi bărbați, unul din București, iar celălalt din Vrancea, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Faptele pentru care vor fi judecați s-au petrecut în luna august a anului 2016. Este vorba despre un accident care s-a produs pe drumul european E85, în afara comunei Obrejița.

Unul dintre inculpați are 25 de ani și este din București. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, la data amintită, în timp ce se afla la volanul unui autoturism și se deplasa pe drumul european, în afara comunei Obrejița, pe fondul unei depășiri neregulamentare prin încălcarea marcajului longitudinal continuu a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma accidentului a rezultat decesul a două persoane, mamă și fiică, din mașina care circula pe sensul opus. Una dintre victime se afla la volanul mașinii cu care autoturismul bărbatului din București s-a ciocnit.

Celălalt șofer trimis în judecată are 40 de ani și este din Vrancea. Despre el anchetatorii spun că la momentul producerii accidentului staționa pe banda a II-a a sensului de mers Râmnicu Sărat – Focșani pentru a efectua un viraj la stânga, într-o zonă în care virajul nu era permis. Procurorii spun că el a constituit astfel un obstacol pentru ceilalți participați la trafic, respectiv pentru autoturismul condus de primul inculpat, determinând astfel producerea accidentului.

În dosar sunt două persoane care se constituie părți civile, printre care și o altă fiică, respectiv sora femeilor decedate. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani și urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară, în cadrul căreia se va verifica legalitatea sesizării instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?