Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și GALERIE FOTO: Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită la Colegiul Ion Mincu

Elevii Colegiului Tehnic Ion Mincu au sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor, pe 26 septembrie. Elevi din clasele a XI-a și a XII-a au realizat diverse planșe cu steagurile țărilor europene și au făcut prezentări ample ale statelor respective. Totodată, au realizat un filmuleț, salutându-se în 20 dintre limbile Uniunii Europene.

Prin aceste activități, profesorii care s-au ocupat de marcarea evenimentului au urmărit promovarea interesului faţă de limbile străine şi faţă de învăţarea acestora. ”În această zi, sunt sărbătorite nu doar limbile oficiale europene, ci şi moştenirea de cultură şi tradiţii. Ziua Europeană a Limbilor este o oportunitate pentru a evidenţia avantajele învăţării limbilor străine: descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii şi de a-i înţelege mai bine pe cei din jur”, transmit coordonatorii evenimentului.

Tot în cadrul acestor manifestări, astăzi, un grup de elevi va merge la Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Focșani – Secția Carte Străină pentru a interacționa cu voluntarul John Korst, vorbitor nativ și promotor al limbii engleze. Activitățile sunt coordonate de profesoara de limbă franceză Gabriela Poiană și profesoara de limbă engleză Cornelia Hordună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?