Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Teren de sport și sală de festivități pentru elevii din Nănești

Autoritățile publice locale din Nănești vor amenaja un teren de sport pentru elevii din localitate. Investiția este absolut necesară, astfel încât elevii să aibă condiții optime pentru desfășurarea orelor de educație fizică și sport, mai ales când vremea permite activități în aer liber.

Potrivit informațiilor furnizate de edilul Nuți Balinca, autoritățile au semnat contractul de finanțare pentru construirea unui teren de sport și a unei săli de festivități la Școala Gimnazială Nănești. Contractul a fost semnat cu reprezentanții Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR). Fondurile au fost solicitate și obținute prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și se ridică la aproximativ 100.000 de euro. ”Avem copii buni, care merită toată atenția noastră. Dorim să realizăm această investiție pentru ca elevii noștri să aibă condiții optime la școală, mai ales că au rezultate bune, iar cadrele didactice să aibă condiții bune pentru a-și putea desfășura orele. Am făcut un pas important pentru realizarea acestei investiții prin semnarea contractului de finanțare. În continuare, vom începe să organizăm procedurile de licitație pentru stabilirea firmelor care vor executa proiectul și lucrările. Cel mai probabil, lucrările vor începe în primăvară”, a declarat, pentru Monitorul de Vrancea, Nuți Balinca.

Terenul de sport va avea o suprafață betonată, acoperită cu gazon artificial, la care se adaugă împrejmuire și vestiare. Alături, va fi construită și sala de festivități, care va oferi toate facilitățile necesare pentru activități culturale și artistice, pe care le vor derula elevii în timpul anului școlar, și pentru desfășurarea serbărilor școlare.

Primarul Nuți Balinca ne-a spus că în perioada vacanței de vară au fost efectuate mai multe lucrări la școala și grădinița din localitate. Astfel, în corpul de clădire în care învață elevii din clasele primare a fost pusă gresie pe hol și s-a făcut revizia centralei termice, pentru buna funcționare a acesteia în sezonul rece. Pentru preșcolari a fost îmbunătățit gradul de confort în grădiniță, prin coborârea plafoanelor în sălile de clasă, pentru ca acestea să se încălzească mai repede, s-au refăcut instalațiile electrice de la școală și de la grădiniță, care erau vechi și ar fi putut constitui o sursă de probleme.

O altă investiție făcută de primărie în îmbunătățirea condițiilor de educație a fost anul trecut, atunci când laboratorul de informatică a fost dotat cu zece calculatoare noi și performante. Tot pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice au fost montate și camere de supraveghere în școală. Autoritățile au în plan, ca în viitorul apropiat, în funcțiile de fondurile de care vor dispune, să amenajeze și o sală de sport, mai ales că cea actuală este veche și nu mai corespunde standardelor.

În unitățile de învățământ din Nănești, respectiv școala de centru și cele două grădinițe din Nănești și Călienii Vechi, învață aproximativ 200 de elevi și preșcolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?