Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Șah – Trei sportivi de la CSM Focșani 2007, în top la Cupa de Toamnă, la Buzău!

Juniorii șahiști de la CSM Focșani 2007 își continuă seria de participări la concursuri în orașele unde secția de șah a clubul are relații tradiționale de colaborare cu alte structuri sportive cu același profil. Așa s-a întâmplat și duminică, 23 septembrie, când la Buzău s-a desfășurat Cupa de Toamnă, competiție organizată de ACS Phoenix, și la care au fost invitați să joace și patru sportivi ai clubului focșănean.

Concursul a avut loc pe cinci grupe de joc, fiind omologat la Federația Internațională de Șah miza acestui concurs fiind punctele de rating FIDE care pot fi câștigate sau pierdute de concurenți dar și premiile în bani și distincțiile acordate.

La turneul A, desfășurat în sistem open general de seniori, pe parcursul a șapte runde, s-au întrecut 30 de șahiști de la cluburi din Buzău, Ploiești, Brașov
Slobozia, București, Focșani, Otopeni și Republica Moldova. De la CSM Focșani 2007 a participat Alexandru-Ionuț Borza, junior U10, care a ocupat locul 26,  acumulând 2 puncte. Pentru talentatul șahist acest concurs a reprezentat doar un test de verificare el având numărul 30 de start din cei 30 de concurenți, toți ceilalți fiind mult mai bine cotați decât el.

La turneul D, desfășurat în sistem open de juniori U08, pe parcursul a șapte runde s-au întrecut nouă șahiști de la cluburi din Buzău, Focșani, Slobozia și Republica Moldova. De la CSM 2007 a participat David-Mihai Andrei, junior U08,  care a ocupat locul 2 în clasamentul general acumulând 5,5 puncte. El a pornit ca favorit patru în acest concurs în care și-a depășit nivelul, în competiție cut parteneri de joc valoroși.

La turneul F, desfășurat în sistem open de juniori U10, pe parcursul a șase runde s-au întrecut 17 șahiști de perspectivă de la cluburi din Buzău, Focșani și Slobozia. De la CSM Focșani 2007 a participat Giulia Lungu, junioară U08,  care a ocupat locul 5 în clasamentul general acumulând 3,5 puncte, dar și locul 1 în clasamentul întocmit pentru fete. De la același club a participat și micuțul șahist Ioan-Alexandru Andrei care a ocupat locul 10 cu 2 puncte, dar și locul 1 la categoria de cârstă U06.

Grupul de șahiști focșăneni a fost însoțit la concursul de la Buzău de instructorul Anton Soare.

 

Mihai STRÎMBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?