Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Marian Oprișan: Continuăm guvernarea, până în 2020, românii să aibă o viaţă mai bună!

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, vicepreședinte al PSD la nivel național, a declarat, vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului, că mesajul organizaţiei pe care o conduce este de a continua guvernarea şi programul de guvernare, subliniind că toate aceste lucruri sunt posibile cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru că acesta a fost ales de toţi membrii. „Acum trebuie să continuăm guvernarea, trebuie să ducem programul de guvernare până în 2020, astfel încât în 2020 românii să aibă o viaţă mai bună decât în trecut şi în ţara asta să nu mai poată fi arestat nimeni la comandă politică şi să fie respectate cu sfinţenie Constituția, drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor”, a susţinut liderul social democrat.

El i-a criticat pe colegii care au transmis scrisoarea prin care cer demisia lui Liviu Dragnea. „Cred că nu s-a aşteptat nimeni la mine să administrez o lovitură partidului care reprezintă cu siguranţă doar interesele oamenilor din România şi ale României. Repet: miza nu este rămânerea sau plecarea lui Liviu Dragnea. Miza o reprezintă România, programul de guvernare, stabilitatea ţării şi faptul că odată şi odată trebuie să ne ridicăm din genunchi, iar resursele ţării să nu mai fie ale străinilor. Normal este să vorbeşti în interiorul partidului. Ştiți foarte bine că nu mor de dragul lui Liviu Dragnea şi că atunci când am avut ceva de spus, am spus-o în interiorul partidului. Nu poţi să vii dintr-o dată, peste noapte, după ce nu ai deschis gura niciodată în organismele statutare ale PSD, în CExN, nu poţi să vii dintr-o dată şi să scrii o scrisoare, să te adresezi membrilor PSD şi cetăţenilor României cu probleme strict interne ale PSD. (…) Sunt colegi care nu înţeleg că problemele se discută întâi în interiorul partidului, pentru că PSD e cel mai mare partid al ţării, trebuie să te gândeşti că dacă introduci o criză în partidul de guvernământ, atunci trebuie să te gândeşti şi la cursul euro-dolar, la bursă, la români. Este cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului nostru. Dar PSD a demonstrat că poate depăși orice fel de criză, a câştigat alegerile cu sprijinul tuturor românilor, iar PSD este singurul partid autentic românesc în acel moment”, a declarat Marian Oprişan.

Întrebat dacă i s-a propus să preia funcţia de ministru de Interne, Marian Oprişan a spus: „Eu am un jurământ pe care l-am depus față de cetățenii județului Vrancea, pe care îi iubesc foarte mult, și nu voi accepta niciun fel de funcție în această perioadă. Dacă merit și vreau să fac ceva pentru România la nivel guvernamental, atunci când va fi momentul, o să le cer colegilor mei încrederea și votul de încredere pentru a ocupa o asemenea funcție”.

Legat de condamnarea lui Liviu Dragnea, Marian Oprişan a declarat: „Condamnarea în dosarul referendumului, o spun eu, Marian Oprişan, este o ruşine. (…) Nu recunosc această condamnare. Dosarul referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat, este un dosar eminamente politic şi condamnarea a fost dată la ordinul sistemului”.

Preşedintele PSD Vrancea a mai spus, referitor la fotografia publicată de Victor Ponta, în care apar Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea stând la o masă, că era vorba de un eveniment oficial din perioada în care Victor Ponta era premier. „Pe vremea aia Ponta era prim-ministru, Dragnea era ministrul Dezvoltării. Acolo era un eveniment oficial. Era o întâlnire oficială în care s-au mai retras pe o canapea, să bea o cafea şi să discute. Oamenii care participă în calitate de demnitari discută despre vreme. Cred că au discutat despre cum a primit domnul Maior distincţia de la ambasada Franţei”, a spus Marian Oprişan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?