Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Despre salariile din DGASPC și obscenitatea discursului liberal

Sunt probleme cu salariile angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. De ce au apărut întârzieri în plata salariilor? Pentru că banii erau prevăzuți la rectificarea bugetară anunțată de Guvernul României încă din luna august, dar care a fost tergiversată de președintele Klaus Iohannis, cel care a convocat ședința CSAT abia în data de 4 septembrie, ședință care a fost însă suspendată. Ulterior, Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, dar răul era deja făcut. Deja este o întârziere de aproximativ o lună de zile, ceea ce a creat efecte în lanț în asigurarea sumelor necesare pentru buna funcționare a unor instituții publice, dar și pentru plata salariilor angajaților din unele instituții publice. Încă de atunci, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că amânarea rectificării bugetare va avea numeroase efecte negative în toate domeniile: sănătate, agricultură, nu se vor putea plăti salariile.

Același ministru preciza că „Guvernul are obligația de a cere și nu de a aștepta un aviz CSAT” și a precizat că nu există prevedere legală pentru suspendarea unei ședințe CSAT.

Guvernul a aprobat așadar abia în data de 5 septembrie, OUG privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2018. În ciuda întârzierii, care a avut printre efecte și problemele cu plata salariilor angajaților DGASPC, Iohannis a insistat afirmând că Guvernul forţează limitele Constituţiei. „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, condamnă ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvernul condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției. Asta în condițiile în care chiar șeful statului a suspendat ședința CSAT, deși era cunoscut faptul că de rectificarea bugetară depind salariile angajaților din instituțiile publice!

Toate acestea fiind cunoscute, liberalii au tupeul să ceară socoteală PSD-ului pentru întârzierile în plata salariilor. Este un discurs care a ajuns deja în sfera obscenității. Practic, după ce l-au susținut pe Klaus Iohannis, care a blocat rectificarea bugetară și, implicit, plata drepturilor salariale, liberalii îi acuză pe liderii PSD că nu plătesc salariile la timp. Cât de grav insultă PNL-iștii inteligența oricărui român, a oricărui vrâncean!

Angajații DGASPC Vrancea nu și-au primit drepturile salariale din cauza boicotului făcut de președintele României la adresa Guvernului României, boicot susținut necondiționat de liberali atât la nivel central cât și la nivel local. Iar acum, aceiași liberali au nerușinarea să arunce vina pe liderii PSD! Câtă impertinență!

Cu toate aceste probleme, angajații DGASPC Vrancea își vor primi drepturile salariale în perioada 24-27 septembrie și asta pentru că trebuie aprobate sumele în guvern, iar ulterior, fiecare administrație județeană trebuie să aprobe în regim de urgență rectificarea bugetară și alocarea sumelor de bani către instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?