Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Unii profesori au intrat în concediu, alții au renunțat la ore; posturi libere și la o săptămână de la începerea noului an școlar

Chiar și la o săptămână de la începerea anului școlar, încă mai există situații în care nu sunt profesori pentru toate orele. De asemenea, sunt situații în care cadrele didactice care intră în concediu, fie medicale, fie prenatale sau de creștere a copilului. Totodată, mai sunt profesori care după ce au luat ore în ședințele publice organizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Vrancea au renunțat la ele fiindcă nu aveau cum să ajungă la timp la ore. Multe dintre aceste ore erau la structuri, iar naveta era aproape imposibil de făcut.

O situație mai puțin plăcută a fost la Dumitrești, în urma decesului  învățătoarei Carmen Cucu. Potrivit informațiilor noastre, conducerea Liceului Gheorghe Gheba Dumitrești a luat decizia comasării clasei învățătoarei moarte cu o alta, fiindcă acestea funcționau sub efectiv, iar bugetul nu mai permitea păstrarea a două clase. De asemenea, trebuie precizat faptul că postul educatoarei de la Vrâncioaia, care a fost filmată de o mămică din localitate în timp ce lovea copiii și le vorbea urât, căreia instanța de judecată i-a interzis să mai practice meseria de dascăl, va fi scos la concurs ca fiind vacant în anul școlar 2019-2020, conform metodologiei în vigoare.

Potrivit informațiilor furnizate de inspectorul școlar Mihail Fâsan, responsabil cu mișcarea personalului didactic, cei interesați să ocupe posturile vacante trebuie să se adreseze școlilor, pentru că se va organiza concurs la nivelul fiecărei unități în parte. Acesta ne-a mai spus că pe site-ul IȘJ Vrancea se va actualiza în permanență lista cu posturile disponibile. Cei interesați trebuie să urmărească site-ul http://mruisjvn.weebly.com, secțiunea posturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?