Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Republicanul ultraconservator Roy Moore l-a dat în judecată pe actorul Sacha Baron Cohen pentru defăimare

Roy Moore, fost candidat republican la Senatul statului Alabama, a depus plângere împotriva actorului britanic Sacha Baron Cohen, celebru pentru comediile ‘Borat’ şi ‘Brüno’, care într-un interviu capcană a lăsat să se înţeleagă că politicianul ar fi pedofil, relatează AFP. Politicianul ultraconservator şi soţia sa au cerut daune de 95 de milioane comicului britanic şi posturilor Showtime şi CBS, care au difuzat scheciul la 29 iulie iulie, potrivit unei copii a documentului depusă la un tribunal federal din Washington.

În document, Roy Moore precizează că a fost atras într-o capcană în februarie la Washington de ceea ce el credea că este o televiziune israeliană, ‘Yerushalayim TV’, dornică să-i înmâneze un premiu pentru angajamentul său pro-israelian. În acest cadru, el acceptat să fie intervievat de un aşa zis specialist în antiterorism pe nume Erran Morad, care nu era altul decât Sacha Baron Cohen. În timpul discuţiei, în faţa camerei, acesta a evocat o maşinărie creată de armata israeliană care ar fi capabilă să detecteze pedofilii. Când Roy Moore a trecut prin faţa ei, maşinăria a început să bipăie iar politicianul, care şi-a dat seama că a fost păcălit, a pus imediat capăt interviului.

Anul trecut, când s-a aflat în campanie pentru postul de senator de Alabama, mai multe femei l-au acuzat în presă pe Roy Moore că le-a agresat sexual când acesta avea în jur de 30 de ani, iar ele erau minore. În pofida susţinerii preşedintelui Donald Trump, Roy Moore a fost învins în decembrie de un democrat necunoscut, Doug Jones. În plângerea sa, Roy Moore menţionează că nu este nici pedofil, nici agresor şi asigură că atât el cât şi familia lui au fost victimele „unei suferinţe emoţionale”, după ce au fost „umiliţi” de difuzarea scheciului lui Sacha Baron Cohen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?