Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO! O sabie, articole pirotehnice și zeci de mii de lei, confiscați în urma perchezițiilor la contrabandiști de țigări

În urma a 22 percheziții efectuate de poliţiştii din Vrancea, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete, au fost ridicate 41.155 de țigarete, peste 91.000 de lei şi 240 de euro, o sabie și peste 2800 articole pirotehnice.

La data de 4 august a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au efectuat 22 percheziţii la locuințele mai multor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete, pe raza județelor Vrancea, Galați, Suceava, Bacău și Vaslui.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Din cercetări a rezultat că, în perioada august 2017 – august a.c., mai multe persoane ar fi achiziționat, transportat, depozitat importante cantități de țigarete provenite din contrabandă și ulterior le-ar fi oferit spre comercializare, en-gross sau en-detail.

În urma activităților, polițiștii au descoperit și ridicat 41 155 țigarete diferite mărci, ambalate în pachete fără timbre fiscale aplicate, peste 2800 articole pirotehnice, o sabie precum și sumele de 91 314 lei și 240 euro, susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea, Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, IJJ Vrancea, Inspectoratelor de Poliție Județene Suceava, Galați, Bacău,Vaslui.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă documentarea activității infracționale, sub coordonarea unității de parchet competente, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de contrabandă.

IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?