Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Gaură de 73 mii lei la Parking Focșani

Societatea Parking are o gaură de aproape 73 mii lei din cauza consilierilor locali care nu au fost de acord cu trecerea în administrare a 509 locuri de parcare situate în diferite zone rezidențiale ale municipiului. Proiectul de hotărâre referitor la administrarea locurilor de parcare de către societatea Parking SA a fost discutat de trei ori în ședințele Consiliului Local Focșani și de fiecare dată singurii care nu au fost de acord cu acesta au fost consilierii PNL și UNPR/ PMP. Din cauza abținerii acestora, proiectul nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, iar locurile de parcare nu pot fi închiriate. Cele 509 locuri de parcare înseamnă aproape 73 mii lei anual, bani pe care Parking nu îi încasează pentru a plăti diferitele investiții. La acest moment, Parking administrează 9388 locuri de parcare în municipiu, din care 8563 locuri sunt în parcările de reședință iar 825 sunt locuri de parcare cu plată. Comparativ cu situația din anii anteriori, reprezentanții Parking spun că au mai dispărut locuri de parcare în urma lucrărilor realizate la infrastructura rutieră, a lucrărilor de investiții publice sau modificărilor de sens pe anumite străzi din municipiu. În schimb, au fost realizate investiții în utilaje de marcat parcările, a fost achiziționată o mașină pentru ridicat autoturismele parcate în locuri neregulamentare. Directorul Parking, Nicușor Statache, a arătat că anul acesta va fi amenajată parcarea cu plată de la Electrica, cu un sistem de bariere și căsuță operator de taxare. Ulterior, în primul semestru din 2019, va fi sistematizată parcarea de la Casa de Cultură, unde va fi folosită aceeași soluție, cu sistem de bariere. Acesta este considerat un sistem mai avantajos financiar decât cel cu automat de parcare.

2 COMENTARII

  1. Dar in amenajare propriu-zisa de parcari cand investiti. A trasa o dunga galbena pe ciment nu inseamna ca a-ti amenajat parcarea. Intr-o afacere intai investesti si apoi obtii profit. Dar la voi e invers. Banii inainte… !!

  2. stie sa ia bani,invstiti deloc.Parcarile sunt gropi.Nu tu asfaltare cidoarprundis si gropi. Pe acest tip de parcari se ia bani cu nemiluita , ba mai vrea sa mareasca pretul, cica nu are cu ce sa plateasca salariatii. daca nu se face nici o investitie in infastructura de cati salariati sunt nevoie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?