Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Oprișan este ÎMPOTRIVA proiectului de majorare a tarifelor pentru închirierea parcărilor din Focșani

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că este împotriva intenției municipalității focșănene privind majorarea tarifelor la închirierea parcărilor de reședință din municipiu până la 170 lei anual, la care se adaugă TVA. Propunerea de majorare a tarifelor este în dezbatere publică și, dacă va fi aprobată de consilierii locali focșăneni, ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Marian Oprișan, care este și președintele UNCJR, a declarat că această inițiativă nu este corectă față de cetățenii municipiului Focșani. „Sunt împotriva acestei inițiative de majorare a tarifelor pentru parcările de reședință din municipiul Focșani. Eu sunt pe principiul că municipalitatea trebuie să ofere locuri de parcare suficiente cetățenilor și abia după aceea să vorbim despre majorarea tarifelor. Recomand Primăriei municipiului Focșani și societății Parking să-și vadă lungul nasului, să înțeleagă că ceea ce trebuie să primeze în activitatea desfășurată în administrația publică locală este interesul cetățeanului și nu al unei societăți sau instituții“, a declarat șeful administrației județene.

Declarația liderului PSD Marian Oprișan vine după ce Primăria Focșani a lansat în dezbatere publică un proiect inițiat de societatea Parking SA Focșani care presupune  majorarea tarifelor pentru parcările de reședință din municipiu până la 170 lei anual, la care se adaugă TVA. Societatea Parking Focșani vrea ca tarifele de parcare pentru persoanele fizice să crească de la 120 lei la 170 lei/an, la 250 lei/an pentru a doua mașină și la 350 lei/an pentru a treia mașină. Asta indiferent de zona în care se află parcarea. La aceste sume se adaugă TVA.

 

Modificări sunt propuse și la tarifele pentru parcările cu plată, motivate prin faptul că serviciile operatorilor de telefonie mobilă sunt exprimate în euro iar în Regulamentul parcărilor erau trecute doar sume în lei. Astfel, pentru plata directă/autotaxare este de 1,5 lei/oră iar plata prin sms va fi la un tarif de 0,35 euro/oră, la care se adaugă TVA. Pentru o zi se plătește 12 lei iar prim sms va fi un tarif de 3 euro/zi, la care se adaugă TVA. Abonamentele de parcare sunt de 100 lei/lună iar tariful crește la 300 lei pentru persoanele juridice care vor un loc rezervat de parcare/aprovizionare în parcările cu plată din zona târgurilor și piețelor.

Cei de la Parking justifică propunerile de modificare a tarifelor prin nerealizarea veniturilor. La proiectul de hotărâre este atașată inclusiv o situație detaliată cu categoriile de venituri și cheltuielile realizate în primul semestru din 2018. Conform acestei situații, cei de la Parking au depășit planul de încasări estimat pentru acest an doar la parcările de reședință. În schimb, la celelalte categorii are un grad de realizare de la 0 la 75%. De exemplu, la veniturile din parcările cu plată este un grad de realizare de 67,3%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?