Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Slujbe de pomenire pentru personalul medical trecut în neființă, de Sfântul Pantelimon

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani l-a celebrat, joi și vineri, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, protectorul unității medicale, numit în cultura creștină „doctorul fără de arginți” și considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitor al bolnavilor.

Joi seară, începând cu ora 17.00, la Capela “Sf. Pantelimon” din curtea Spitalului Județean a avut loc Vecernia, Litia și Acatistul Sfântului Pantelimon. Vineri, de ziua Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, începând cu ora 8.00, a avut loc Utrenia și Sfânta Liturghie. Începând de la ora 11.30, în Altarul de vară din curtea unității medicale a avut loc o slujbă de pomenire a tuturor angajaților spitalului care au trecut în neființă.

După slujbă, managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, împreună cu părintele Ion Gherman, a oferit în total bolnavilor internați în unitatea medicală 500 de pachete cu alimente preambalate.

În cinstea protectorului său, vineri, spitalul a oferit o masă festivă tuturor bolnavilor internați. Aceștia au primit friptură cu diferite garnituri și salată, cozonac și suc natural de fructe.

„Ca-n fiecare an, și anul acesta l-am sărbătorit pe protectorul spiritual al unității noastre sanitare, Sfântul Pantelimon. Deosebit față de anii trecuți, anul acesta am oferit tuturor pacienților, pe lângă pachetele cu alimente, inclusiv o masă bogată, în așa fel încât toți pacienții noștri să simtă că astăzi este sărbătorit protectorul nostru Sfântul Pantelimon. Să dea Dumnezeu să putem și-n anii următori să putem să realizăm pentru pacienți, și numai pentru pacienți, lucruri frumoase. Noi, în fiecare an îi pomenim pe toți cei care au trecut în neființă și au lucrat în spitalul nostru, fie medici, asistenți, infirmieri sau personal auxiliar. Și anul acesta un sobor format din șapte preoți, care au slujit și au făcut pomenirea tuturor celor care au lucrat și s-au stins în spitalul nostru. Nu putem să trecem cu vederea că inclusiv anul acesta am avut medici care au trecut la cele veșnice în drum spre spital, acasă, sau chiar în timpul serviciului și de aceea noi în fiecare an căutăm să-i pomenim”, a declarat managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?