Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Atletism: Grup consistent de vrânceni, la Campionatul Național de seniori și tineret!

Sezonul competițional de atletism continuă, astăzi, 26, și mâine, 27 iulie, cu finala Campionatului Național pentru seniori și tineret. Poate mai mult decât la alte ediții ale acestei finale, Vrancea se prezintă cu o delegație de sportivi care pot obține rezultate de vârf în competiția cu cei mai buni alteți și cele mai bune atlete din România.

Așteptările cele mai mari ale iubitorilor atletismului din județ sunt de la cea mai bună sportivă a Vrancei din 2017, Claudia Prisecaru (FOTO), recent campioană balcanică de senioare la 3000 metri obstacole. Claudia apare pe lista de concurs ca înscrisă la două probe: 3000 metri obstacole și 5000 metri. La ambele, sportiva de la CSM Focșani 2007 este redutabilă, dar la 3000 metri obstacole are cel mai bun timp din țară în acest an. La Pitești, Claudia are două ținte, cum a avut și la Balcaniadă: titlul de campioană și realizarea baremului pentru participarea la Campionatul European de la Berlin, din august. Dacă în cazul titlului nu ar trebui să aibă dificultăți, baremul va fi mai greu de îndeplinit fără o concurență puternică. Mi-a spus, însă, că are speranță ca va intra în barem – 9:55,00, dar cu siguranță, mi-a mai spus, va face tot ce depinde de ea pentru a-l îndeplini! Iar la 5000 metri, unde a câștigat în acest an titlul de campioană națională universitară, are șansa ei la un timp și un loc foarte bune!

La naționalele de la Pitești vor concura ștafetele de fete ale CSS Focșani alcătuite din Cătălina Gabriela Olaru, Ioana Parascheva Bran, Ana Maria Banciu, Alexia Cotoi, ștafetele de băieți ale LPS Focșani în formula Nicu Vasile Păsăroiu, Cătălin Marian Gîrleanu, Bogdan Guțu, Mihai Răzvan Vasiliu, multiplu medaliați național până acum.

Manuel Laurențiu Sîrbu, Cătălin Marian Gîrleanu, Mihai Răzvan Vasiliu, Nicu Vasile Păsăroiu, de la LPS Focșani, Cătălina Olaru și Emilian Melinteanu, de la CS Unirea Focșani, vor lua startul în cursele de viteză sau de garduri, iar Costel Marius Freisinger, de la secția Adjud a CSS Focșani, va participa în concursul de aruncare a suliței.

Toți acești sportivi au avut evoluții remarcabile începând cu competițiile de copii și confirmă și în întrecerile de juniori, tineret și, cu siguranță, veți constata că și în întrecerile seniorilor, deși nici unul dintre ei nu are vârsta senioratului. Confirmarea valorii lor va fi și confirmarea calității muncii și profesionalismului celor care i-au format!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?