Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Primăria Focșani intenționează să susțină financiar o campanie de sterilizare a câinilor cu stăpân

Primăria Focșani propune modificarea hotărârii Consiliului Local care stabilește Normele și condițiile de creștere și îngrijire a animalelor domestice, astfel încât sterilizarea câinilor cu și fără stăpân să poată fi realizată și cu fonduri de la bugetul local. Proiectul de hotărâre va fi discutat la ședința ordinară a Consiliului Local din această săptămână. Dacă va fi adoptat acest proiect, municipalitatea va putea realiza o campanie de sterilizare a câinilor cu și fără stăpân de pe raza municipiului.

Propunerea realizării acestei campanii a venit de la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP), care arată că principalul beneficiu ar fi scăderea numărului de câini abandonați pe străzile municipiului. Costurile unei asemenea campanii au fost estimate la 50 mii lei, reprezentând sterilizarea unui număr de aproximativ 200 de câini. Suma a fost calculată ținând cont de tarifele practicate de cabinetele sanitar-veterinare din municipiu, respectiv 250-350 lei. În acest tarif este inclusă atât operația de sterilizare cât și microciparea, eliberarea carnetului de sănătate și înscrierea obligatorie în Registrul Unic de evidență a câinilor cu stăpân la nivel național. „Costurile privind sterilizarea câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune sau metișii lor, deținuți pe raza Municipiului Focșani, pot fi subvenționate total sau parțial, din bugetul local al municipiului Focșani în limita prevederilor bugetare aprobate anual cu această destinație”, se arată în propunerea de modificare care va fi discutată la ședința Consiliului Local.

O altă modificare se referă la modul în care focșănenii se pot înscrie în această campanie. Astfel, deținătorii de câini care vor să beneficieze de subvenționarea sterilizării câinilor trebuie să depună o solicitare în acest sens către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani. Inițiativa celor de la DDSP are la bază mai multe solicitări venite din partea organizațiilor de protecție a animalelor, precum Asociația pentru Protecția Animalelor Europe4strays, Asociația pentru Protecția Animalelor Cruela, Asociația Prietenii lui Lassy. Aceste organizații menționează că în perioada 2014-2018, cu sprijinul organizațiilor din străinătate, au fost sterilizate gratuit peste 2000 de animale din zona Focșani și comunele limitrofe și peste 500 în zona Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?