Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Mascații au descins din nou la Fitionești

O echipă de polițiști criminaliști, coordonați de procurorul Nicolae Pîrcălăbescu, a descins în data de 6 iunie în comuna Fitionești. Oamenii legii au vizitat mai multe obiective de investiții realizate de administrația locală în ultimii ani. Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că la baza acțiunii polițiștilor s-ar afla o sesizare a unor „binevoitori“. „Pe data de 6 iunie a.c., o echipă de polițiști criminaliști, în frunte cu domnul procuror Nicolae Pîrcălăbescu au «vizitat unele obiective de investiții din comuna Fitionești. Este vorba despre Centrul de bătrâni din comună și alimentarea cu apă din satul Ciolănești. Această vizită se datorează unei sesizări a unor «binevoitori» care reclamă faptul că Centrul de bătrâni ar fi mai mic cu 130 m2 decât în proiectul inițial. În timpul verificărilor au fost de față constructorul și diriginții de șantier. În urmă măsurătorilor s-a constatat faptul că sesizările au fost eronate, obiectivele de investiții fiind construite conform proiectului“, a precizat primarul Iordache Cazacu.

Acesta a precizat că nu are nicio calitate în acest dosar. „Am întrebat dacă în acest dosar am vreo calitate, iar pentru că răspunsul domnilor a fost nu, am decis să nu particip la verificări, rezultatele fiindu-mi comunicate de către diriginții de șantier care răspund de executarea lucrărilor, cantitativ, valoric și numeric“, a spus primarul comunei Fitionești. Iordache Cazacu susține că de peste doi ani de zile este hărțuit, reclamat, intimidat de „binevoitori“ din localitate care reclamă comiterea unor presupuse fapte. „Nu este corect, normal, ca într-o țară democratică, pentru a se verifica două hărți, să pătrundă mascații, cu descinderi de forțe, când acele documente puteau fi obținute în urmă unei adrese oficiale“, a precizat primarul Iordache Cazacu. Acesta a reamintit că a mai existat o descindere anul acesta și la sediul primăriei Fitionești, de unde au fost ridicate documente privind punerile în posesie. „În aceeași perioadă am fost reclamat pentru tăiere ilegală de arbori, spunându-se că s-au întocmit dosare penale. În urma verificărilor făcute la fața locului s-a constatat faptul că nu există niciun fel de încălcare a legii și că nu a fost niciun arbore nemarcat tăiat. Mă întreb cine suportă aceste cheltuieli ale descinderilor de forțe, personalul și combustibilul pentru desele deplasări făcute la sesizări pentru fapte închipuite?“, a mai spus primarul Iordache Cazacu.

Contactat de reporterii noștri, procurorul Nicolae Pîrcălăbescu a precizat că nu poate oferi informații cu privire la verificările pe care le face în dosare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?