Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Cum au SALVAT polițiștii viețile oamenilor în timpul inundațiilor

Cronică din inima Cetăţii – Misiuni salvatoare

Mii de acţiuni, măsuri diverse pentru prevenirea, combaterea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice reprezintă coordonatele activităţii apărătorilor legii, aflaţi permanent în protejarea Cetăţii. Pledoaria efectivelor noastre pentru un climat firesc se argumentează prin numeroase demersuri în protejarea societăţii în ansamblul său şi, deopotrivă, a vieţii şi agoniselii fiecăruia dintre noi. Definitorie este intervenţia colegilor noştri în sprijinirea celor aflaţi în pericol din pricina inundaţiilor. În mai multe localităţi, cadrele noastre s-au implicat total pentru evacuarea apei din case, curţi, anexe gospodăreşti sau pentru îndepărtarea aluviunilor de pe drumurile inundate. I-au îndrumat, de asemenea, pe conducătorii auto care voiau să traverseze drumurile aflate sub ape, au supravegheat traficul atunci când se circula pe un singur sens, acţionând prompt pentru salvarea persoanelor aflate în autoturismele luate de viituri.

Episoade grele s-au petrecut pe DN 22A şi pe DN 22D. Zeci de maşini blocate, circulaţie oprită pe ambele sensuri de mers, din cauza acumulării de apă pe carosabil. Cu toate acestea agenţii au reuşit să restabilească mersul firesc al lucrurilor. Alţi doi colegi, de asemenea din I.P.J. Tulcea, au intervenit, urcând pe un deal, pentru a salva un adult şi un minor, aflaţi în pericol. Viitura le luase maşina, iar oamenii legii au reuşit să ajungă la cei năpăstuiţi şi să îi ducă la ambulanţă.

Poliţiştilor tulceni li s-au alăturat, prin fapte remarcabile, colegii din poliţiile judeţelor Vrancea şi Covasna. La data de 30 iunie a.c., agenţii Ionică Popa, Mariana Dobre şi Daniel Murgu au salvat 10 persoane, din satele Lepşa şi Coza, ale căror case au fost inundate. Alţi doi localnici din satul Bordeasca Veche, comuna Tătăranu, le datorează viaţa agenţilor Ionel Daroga, Nicuţă Tivgă, care i-au scos din iureşul apelor dezlănţuite. Cu eforturi greu de imaginat, agenţii Dorel Hagiu şi Laurenţiu Enache l-au smuls din viitură pe un bătrân, în vârstă de 77 de ani. Victima era în şoc hipotermic la momentul identificării.

Aflându-se în timpul liber, agentul principal Nicoleta Tolvaj- Marin, purtător de cuvânt la I.P.J. Covasna a participat la salvarea a opt persoane, în zona Băcel, afectată de inundaţii. Provenind din zona respectivă, ajutorul poliţistei a fost determinant în ghidarea salvatorilor, aflaţi în zonele acoperite de ape, pentru ca aceştia să ajungă în timp util la persoanele care aveau nevoie de ei. Alte persoane, în situaţii similare, au scăpat cu viaţă, graţie efortului ofiţerilor şi agenţilor noştri. În dezlănţuirea apelor, pentru poliţiştii aflaţi pe teren, normalitatea a însemnat fiecare strigăt, îmblânzit într-un gest salvator, în zeci de misiuni, duse până la capăt. Cu profesionalism, curaj şi înţelegere faţă de semeni.

Lena Mitroi

Sursa text și foto: IGPR – www.politiaromana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?