Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Focșănenii au început alergările pe Milcovul!

Handbaliștii focșăneni de Ligă Națională s-au reîntâlnit după o vacanță care le-a fost cu folos pentru refacerea după ediția de campionat 2017-2018. Dar care îi va fi și pregătit sufletește pentru dificultatea perioadei de antrenamente fizice care a început, ieri, de la ora 18,00, la stadionul Milcovul. Timp de 10-12 zile, sub comanda reputatului specialist în pregătire fizică, prof. univ. dr. Alexandru Acsinte, handbaliștii Focșaniului vor lucra specific pentru intrarea în parametrii fizici necesari pentru a face față meciurilor de pregătire, dar și campionatului care va începe la 5 septembrie și se va încheia în mai 2018, cu cuvenita pauză de iarnă.

Echipa de handbal va lucra pe Milcovul, dar și în Sala Polivalentă și în sala de forță zilnic, alternativ. Profesorul Acsinte mi-a spus că va lucru pentry acumularea rezistenței sepecifice, agilitate, forță explozivă, exerciții polimetrice. Vor fi și antrenamente pentru îmbunătățirea stabilității articulațiilor, la nivelul gleznei, genunchilor și șoldurilor.

Așa cum am mai scris, conducerea tehnică a echipei a stabilit un program de meciuri de pregătire care va începe la 3 și 4 august, cu două jocuri în deplasare, la la Călărași, cu AHC Dunărea. Vor urma întâlnirile cu campioana, Dinamo București, din Sala Polivalentă, din 10 și 11 august, iar în perioada 17-19 august, în Polivalenta focșăneană va fi un turneu în care, alături de echipa gazdă, vor evolua alte trei formații de Ligă Națională. Programul meciurilor de pregătire va fi încheiat într-un turneu la Turda, în zilele de 24 și 25 august.

Lotul care s-a reunit, ieri la stadionul Milcovul a fost alcătuit din portarii – Cloșcă, Marocico, Tevzadze și jucătorii de câmp Ragea, Gramatic, Rotaru, Hagiu, Moisă, Popovici, Miroiu, Popa, Țuțu, Mocanu, Rață, Hrimiuc, Eros, Pătru, Sladic, Năstăsie, ca și juniorul Marian Bouroș, de la LPS Focșani.

Antrenorii Sandu Iacob – principal și Bogdan Voica – secund, care sunt și antrenorii Naționalei de Tineret, se vor alătura echipei după încheierea Campionatului European din Slovenia unde formația României va evolua începând cu 18 iulie până la 29 iulie. Directorul tehnic al echipelor de handbal ale clubului, profesorul Viorel Ciubotaru, va veni, de asemenea, la pregătirile echipei după întoarcerea din concediu, în această săptămână.

Căpitanul echipei, Mihăiță Miroiu, mi-a declarat, acum, la începerea perioadei de pregătire: ”Suntem la un nou început de perioadă de pregătire, pentru un nou campionat. Ca de fiecare dată, ne trasăm obiective de performanță. Sperăm să le și punem în aplicare. Pentru aceasta ne pregătim! Ne dorim să facem un pas înainte. Acesta este obiectivul nostru, al grupului – să reușim mai mult decât am făcut până acum, ceea ce presupune să ne pregătim în consecință. Și ne vom pregăti!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?