Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Temperaturi maxime de până la 31 grade în următoarele două săptămâni; probabilitate de ploi în intervalul 5-15 iulie


Vremea se va încălzi ușor în următoarele zile la nivelul întregii țări și maxima va ajunge la 31 de grade, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 5-15 iulie, conform prognozei pe următoarele două săptămâni realizate de Administrația Națională de Meteorologie.

În Moldova, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice perioadei, îndeosebi în nordul regiunii, apoi vor crește ușor și treptat până spre 28 de grade, în data de 6 iulie. Ulterior, în perioada 7 -9 iulie temperaturile diurne vor scădea ușor spre valori medii de 26-27 grade, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul a 28 de grade. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, acestea urmând a crește de la o medie de 10 grade în prima zi a intervalului, spre 16 grade în data de 7 iulie, valoare ce va fi reprezentativă pentru perioada 8 -15 iulie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 6 – 15 iulie, însă în restul intervalului se mențin condițiile ca trecător să plouă pe spații mici.

La munte, începând cu data de 2 iulie, vremea se va încălzi, temperaturile maxime urmând a crește de la valori medii de 13-14 grade, spre 18 grade în 6 iulie. Ulterior, acestea vor scădea ușor, spre 16 grade în 8 iulie. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând ca în perioada 9 -15 iulie temperaturile maxime să se mențină în jurul valorii medii de 19 grade. Minimele vor crește până spre valori medii de 10 grade în 7 iulie, apoi, până la sfârșitul intervalului variațiile nu vor fi notabile, urmând ca în perioada 8 -15 iulie media temperaturilor minime să se mențină în jurul a 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 6 – 15 iulie, însă și în restul intervalului vor fi posibile ploi izolate.

Articolul integral pe https://bit.ly/2KKxgYs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?