Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Fotbal mondial – Grupele s-au încheiat, mai departe merg cei merituoși! Marele spectacol continuă!


    Jocurile din grupele Campionatului Mondial din Rusia s-au încheiat aseară, după ce acest comentariu a fost trimis la tipar. Erau cunoscute, în acel moment, 14 dintre cele 16 formații din optimile de finală: Uruguay și Rusia din A, Spania și Portugalia din B, Franța și Danemarca din C, Croația și Argentina din D, Brazilia și Elveția, din E, Suedia și Mexic din F și Anglia și Belgia din G. Din grupa H, Japonia, Senegal și Columbia își disputau două locuri, oricare dintre ele având argumente să pretindă calificarea. După ce primele jocuri din grupe arătaseră neputințe – ce s-au dovedit a fi conjuncturale – pentru mari forțe ale fotbalului mondial, cu inexplicabila excepție a Germaniei, celelalte echipe s-au refrișat cum-necum și au ajuns acolo unde erau așteptate pentru a da consistență disputei fotbalului mondial. Pentru a da culoare unui așteptat festival al fotbalului. Începând cu optimile, nu mai este loc pentru calcule ce țin de obținerea unui loc promovabil chiar cu riscul abandonării ideii de fotbal spectacol.
    Jocurile vor fi de totul sau nimic și- așa cum arată tabloul optimilor, nu prea există favorite! Uruguay și Portugalia, Franța și Argentina, formații care se vor înfrunta au partituri asemănătoare și au avut fiecare dureri de cap într-un meci sau altul. În aceeași situație se află și Spania și Rusia, Croația și Danemarca, echipe ce vor fi față în față duminică, ori Brazilia și Mexic, formații ce vor juca luni, 2 iulie. Au plecat acasă echipele considerate, apriori, cu șanse mai mici, dar și campioana mondială, Germania, care s-a clasat a patra în grupă, după ce a fost eliminată de Coreea de Sud! A fost resurecția fotbalului frenetic, generos, în fața aroganței care se considera suficientă pentru a produce punctele calificării!
    Lecția acelui meci poate fi foarte utilă fotbalului, oricărei formații aflată în situația Germaniei, respectiv, a Coreei de Sud. Marele câștig al meciurilor din ultima etapă a grupelor a fost revenirea lui Messi și a lui Neymar aproape de ceea ce sunt cu adevărat și oferta de fotbal jucat cu zâmbetul pe bune pe care cei doi o propun spectatorilor și telespectatorilor. Dacă despre actorii de pe marile scene cu gazon se vorbește îndeobște, este momentul să fie remarcată senzaționala prestație a grupurilor mai mici sau mai mari de susținători veniți în Rusia din patru zări pentru a a da un mare plus de viață fobalului. Și a oferi un imens foc de artificii sărbătorii fotbalului lumii, trăită în aceste zile!      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?