Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

ULTIMA ORĂ! GALERIE FOTO: Situația în Vrancea duminică dimineață: stânci căzute pe DN 2D, se circulă pe un singur sens; apele se retrag, dar sunt încă gospodării inundate


La dispeceratul ISU Vrancea s-a primit o informare hidrologica de la SGA Vrancea prin care se transmite ca astazi, 1 iulie a.c. la ora 03.00 r. Putna la s.h. Mircesti a scazut cu 4 cm sub cota de atenție, tendinta fiind de scădere. 
Totodată, o informare Hidroelectrica de la ora 06.00 transmitea că diferența dintre limita superioara a digului si nivelul actual al apei este de 2,6 m in zona Călimănești, mal drept km 9+300. Pe parcursul serii trecute diferenta la ora 21.20 era de 1.3 m.
 
Pe tot parcursul nopții cursurile de apa din judet au fost supravegheate permanent. Pompieri militari, reprezentanți SVSU, SGA si Hidroelectrica au monitorizat locurile identificare ca vulnerabile, unde creșterile de nivel ar fi putut crea probleme la nivelul comunităților. Totodata, s-a acționat punctual pentru menținerea în stare de functiune a digurilor de către societatea care are în administrare aceste obiective de investiții.
În urma evaluării din teren a situației create si analizării datelor primite referitoare la oscilatiile de niveluri si debite pe cursurile de apa, nu s-a impus punerea în aplicare a măsurii de evacuare a populației.
În acest moment se continuă misiunea de evacuare a apei din gospodăriile cetățenilor din Tataranu, sat Bordeasca Veche si Tulnici, sat Lepsa. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Vrancea în cooperare cu reprezentantii SVSU.
 La dispeceratul ISU Vn s-a anuntat ca au cazut stanci pe DN 2D in sat Lepsa, com Tulnici si se circula pe un singur sens de circulatie. Intervine SDN Focsani cu utilaje specifice iar un echipaj IPJ Vrancea este de asemenea la fața locului.
ISU Vrancea
UPDATE!
Pe DN2D -Lepșa se circulă normal. 
IPJ Vrancea

Trasee turistice închise temporar
În acest weekend în urma precipitațiilor căzute au fost înregistrate debite foarte mari pe principalele cursuri de apă din județul Vrancea. Salvatorii montani s-au aflat la datorie, intervenind la limitarea efectelor nedorite ale viiturilor. Temporar traseele turistice din Vrancea sunt închise din cauza inundațiilor ce au întrerupt căile de comunicație. Vă recomandăm să evitați deplasările în zonă până la stabilizarea situației.
Puteți solicita informații despre starea traseelor contactându-ne la 0-SALVAMONT/ 0725 826 668 .

Salvamont Vrancea
DN 2L rămâne închis, pe E 85 se circulă cu restricții în zona Adjud
– DN 2L (Soveja, jud. Vrancea), km 59+900-59+900; o viitură a angrenat prăbușirea dalei de beton a podului, pe toata lățimea căii de rulare; zona este semnalizată corespunzător, urmând ca după încetarea precipitațiilor să se acționeze pentru normalizarea situației;
– în după-amiaza zilei de 30 iunie, a fost luată măsura închiderii temporare a traficului pe DN 2, km 224 – 226, pe sectorul Domnești-sat – Adjud (jud. Vrancea), din cauza deversării râului Trotuș; la acest moment (duminică dimineață), circulația a fost reluată, instituindu-se o restricție pentru autoturismele cu masa totală mai mare de 7,5 tone, până la retragerea completă a apelor.
DRDP Iași

Sursa foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?