Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Percheziţii în cazul de fraudă în sistemul de sănătate: Asistente de la Municipal și Colentina, anchetate (surse)


Două asistente medicale de la Spitalul Colentina și o asistentă de la Spitalul Universitar de Urgență București sunt anchetate de polițiști, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale, cazul având legătură cu perchezițiile efectuate joi la persoane bănuite că ar fi fraudat sistemul asigurărilor de sănătate. În cazul celor două asistente medicale de la Colentina, polițiștii au cerut mai multe documente. În schimb, asistenta medicală de la Universitar ar fi fost percheziționată, potrivit aceleiași surse.
Poliția Română a anunțat joi într-un comunicat de presă că au fost făcute 24 de percheziții la persoane bănuite că ar fi fraudat sistemului asigurărilor de sănătate prin decontarea de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu cu documente false. Acțiunile au avut loc în județele Giurgiu și Ilfov și în municipiul București. „Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale au efectuat 24 de percheziții, pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale, unități și instituții sanitare. În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor laptopuri, medii de stocare, carduri de sănătate, cititoare de carduri, medicamente, materiale medicale, pontaje, bani și documente. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014-2017, mai multe persoane fizice, prin intermediul unor societăți comerciale, ar fi decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienți, folosind documente false”, se arată în comunicatul citat.
În cauză, sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, iar cauza se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a precizat sursa citată. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IGPR, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție județene Ilfov și Dâmbovița și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?