Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Gimnastică Cupa ”OMV Petrom”: Focșăneanca Ana-Maria Bărbosu, a doua la individual compus și a treia la fiecare aparat!


Sala de gimnastică a Complexului Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani a fost gazda întrecerii celor mai bune junioare care au fost incluse în programul „Èšară, țară, vrem campioane” inițiat de celebrii antrenori Mariana Bitang și Octavian Belu și susținut de OMV Petrom.  
La competiție au concurat și Ana-Maria Bărbosu și Iulia Trestianu, sportivele plecate în februarie de la Focșani, unde au fost pregătite ani mulți de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica, la Lotul Olimpic de junioare de la Deva, unde sunt antrenate de un colectiv de antrenori coordonat de profesorul Lucian Sandu.
Multiplu medaliate la toate categoriile de vârstă de până acum, Ana-Maria și Iulia au făcut și la Cupa „MOV Petrom” un concurs foarte bun, confirmând o creștere valorică pe care antrenoarea lor, Daniela Trandafir, o apreciază ca firească. „Este interesant cum cresc, încetul cu încetul, de la un concurs la altul, de la un an la altul, astfel încât să fie pregătite să ajungă și să obțină rezultate foarte bune la Olimpiada din 2024, obiectivul acestei generații. Fiecare concurs este ca o evaluare, prin pregătire se adaugă cărămidă cu cărămidă la construirea lor ca mari performere. S-au acomodat la Deva, iar modul în care au evoluat la Cupa MOV Petrom confirmă acest lucru. Este visul lor, și-au dorit să meargă pe drumul spre marea performanță. După concurs, Ana-Maria și Iulia au rămas în continuare la Izvorani unde, până la 1 iulie, se vor pregăti sub îndrumarea doamnei Maria Bitang și a domnului Octavian Belu. Va urma o minivacanță acasă, la Focșani, după care vor reveni la Deva, la Centrul Olimpic pentru Junioare”, mi-a spus profesoara Daniela Trandafir.
La Cupa MOV Petrom a oficiat ca antrenoarea Daniela Trandafir, arbitru internațional, care la sfârșitul lunii mai a arbitrat și la Cupa Mondială de Gimnastică artistică din Croația, de la Osjek.
Rezultatele fetelor Focșaniului la Cupa MOV:
Ana-Maria Bărbosu – locul 2 la individual compus, cu un total de 51,733 puncte. La aparate, Ana-Maria a încheiat concursul pe locul al treilea la toate aparatele, cu următoarele note: 13,00, la sărituri; 12,533 la paralele; 12,866 la bîrnă și 13,700 la sol.
Iulia Trestianu – locul 5 la individual compus, cu 49,949 puncte. La aparate, Iulia a ocupat locul 5 la sărituri, cu 12,800 puncte; locul 4 la paralele, cu 12,766 puncte; locul 5 la bîrnă, cu 11,600 puncte; locul 5 la sol, cu 13,466 puncte.
În concurs s-au aflat 13 sportive la individual compus.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?