Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Excursie la mare pentru 60 de elevi din Vizantea Livezi


60 de elevi de la Școala Vizantea Livezi au fost premiați de conducerea primăriei din localitate cu o excursie la mare, ca urmare a rezultatelor foarte bune obținute la învățătură. Primăria comunei Vizantea Livezi a luat această hotărâre în septembrie 2017, la începutul anului școlar, când le-a promis copiilor și părinților că elevii cu note bune la învățătură vor avea parte de o excursie la sfârșitul anului școlar. În plus, cei care au luat premiul I au fost premiați și cu câte o tabletă, care îi va ajuta la viitoarele teme și proiecte de la școală, în anul școlar 2018 – 2019.
Primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoș Ciubotaru, a făcut o analiză minuțioasă în ceea ce privește activitatea școlară, analiză care a arătat că foarte mulți copii sunt dezinteresați de școală. Prin urmare, el a luat decizia de a îi stimula pentru a învăța mai bine și a avea rezultate pe măsură. „Din vara lui 2016 am făcut o analiză asupra întregii activități școlare la nivelul comunei Vizantea Livezi, una din principalele probleme identificate, expusă mai ales de profesori, a fost cea a dezinteresului arătat de copii pentru școală. Profesorii au arătat faptul că nu reușesc să mai motiveze copiii cu nimic, nu reușesc să le atragă atenția, iar pe unii copii nu îi interesează nici scăderea notei la purtare, nici o mică ceartă, nimic. Am venit cu ideea să găsim o soluție de a-i motiva, așa că la începutul anului școlar 2017-2018, în fața tuturor elevilor, a părinților și a profesorilor, le-am promis acestor copii că la finalul anului vor primi o excursie, cu condiția să-și respecte profesorii, colegii, să fie ascultători și să-și dea toată silința, acest lucru fiind foarte bine cuantificat prin rezultatele obținute la învățătură și mai ales nota la purtare. Acum că a venit sfârșitul anului, ne-am ținut de cuvânt și 60 de elevi au plecat la mare într-o binemeritată excursie, achitată de Primăria Vizantea Livezi. Mai mult decât atât, elevii care au luat premiul I au fost premiați cu câte o tabletă. Pe lângă investițiile pe care le facem în reabilitarea școlilor sau a grădinițelor, sunt convins că și aceste gesturi venite din partea autorităților îi vor motiva pe copii să acorde atenția cuvenită școlii, să respecte profesorii și să conștientizeze importanța educației, mai ales în ciclul primar și gimnazial”, a declarat primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoș Ciubotaru.
Excursia oferită elevilor a fost de 3 zile, all inclusive, în stațiunea Mamaia. În pachet au fost incluse și o vizită la fabrica de ciocolată din zonă, la cazino și la delfinariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?