Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Proiecte pentru turism și industrii culturale și creative, finanțate de Uniunea Europeană


Comisia Europeană, prin Agenția Executivă pentru IMM-uri (EASME) de la Bruxelles, a deschis cererea de propuneri de proiecte 2018 „Sprijin pentru promovarea și dezvoltarea produselor turistice tematice transnaționale-Exploatarea sinergiilor dintre turism și industriile creative și culturale”, din cadrul programului european „COSME” 2014-2020 – Programul UE pentru competitivitatea întreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii. Data limită pentru depunerea aplicațiilor: 19 iunie 2018. Bugetul cererii: 2.000.000 euro;  400.000 euro maximum/ proiect, 75% din totalul costurilor eligibile. 
Eligibilitate: entitățile publice și private constituite legal în țări ale UE sau participante la programul „COSME”, spre exemplu: autorități publice locale, regionale, naționale, asociații, operatori de turism, ONG-uri, universități, centre de cercetare sau de formare, organizații de management al destinațiilor, camere de comerț, etc. Uniunea ar trebui să contribuie la dezvoltarea și promovarea produselor turistice transnaționale, care încorporează valori comune europene și diversitate culturală și contribuie la promovarea Europei ca „destinație turistică  unică”. Prin  urmare, Comisia Europeană încurajează dezvoltarea produselor turistice la nivel transnațional și european.
Comisia a cofinanțat deja numeroase acțiuni transnaționale, sporind astfel  vizibilitatea diverselor produse turistice tematice (de exemplu, rute de ciclism  sau drumeții care traversează mai multe țări, rute culturale paneuropene, etc.). Prin intermediul acestui apel, Comisia dorește să exploateze mai bine sinergiile  dintre sectorul turistic și industriile culturale și creative prin acțiuni concrete care sprijină IMM-urile din aceste sectoare industriale. O atenție deosebită se va pune pe utilizarea tehnologiilor legate de industriile creative și culturale în promovarea acestor produse turistice și îmbunătățirea experienței vizitatorilor.
Industriile Creative și Culturale sunt considerate ca unul dintre cele mai „vibrante” sectoare ale economiei UE: angajează peste 12 milioane de persoane și generează o cifră de afaceri de aproximativ 1.500 miliarde euro. În plus, 2018 este declarat la nivel comunitar, după cum se știe deja, ca Anul European al Patrimoniului Cultural. Cererea poate fi descărcată de pe site-ul oficial al UNCJR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?