Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Utilaj multifuncțional pentru Crângul Petrești


    Consiliul Județean Vrancea a scos din nou la licitație achiziționarea unui utilaj compact urban multifuncțional, pentru acțiuni de dezăpezire, diverse lucrări de întreținere a drumurilor, parcărilor, trotuarelor, lucrări de măturat, stropit și întreținere corespunzătoare, din incinta Ariei naturale protejate de interes local „Crâng-Petrești”. Valoarea estimată a utilajului este 336 mii lei. Achiziția vine după ce Consiliul Județean Vrancea a finalizat proiectul Amenajarea ariei naturale de interes local „Crâng Petrești” și îmbunătățirea infrastructurii de acces. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2: „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice”.
    În urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate:
480 500 mp de spațiu verde amenajat; DC 144 ce străbate Crângul Petrești, cu o lungime de 1.235,00 ml a fost reabilitat; au fost construite 208 locuri de parcare; au fost construiți: 6.500 metri liniari de piste pentru biciclete și jogging, 7.300 metri liniari de trotuare, 4700 metri liniari de alei interioare, un centru de informare științifică, mai multe grupuri sanitare. Au fost instalate mobilier urban și sistem de supraveghere video întregul perimetru amenajat. Totodată, au fost create cinci locuri de muncă permanente – 1 administrator al Crângului Petrești și 4 angajați responsabili de salubritate și pază.
     Valoarea totală a proiectului este de 21 228 419,25 lei. Durata proiectului a fost de 24 luni și 16 zile, începând cu 16 iunie 2015. „Este un proiect deosebit, este vorba de punerea în valoarea a ariei naturale Crângul Petrești. Noi am încercat ca prin intermediul acestui proiect să lăsăm lucrurile cât mai naturale, aceasta a fost baza gândirii noastre. În același timp am vrut ca cetățenii municipiului Focșani și ai județului Vrancea să poată să aibă un loc în care să vină să se recreeze într-un mod cât mai plăcut în mijlocul naturii”, a declarat la inaugurare Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?